Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 30-40min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
Pentru umplutura de sushi:
-
1 morcov
-
1 ardei gras rosu
-
1 ardei gras galben
-
1 lingura sriracha
-
½ lingurita turmeric
Pentru orez:
-
250 g orez pentru sushi (greutate nefiert)
-
4 foi de sushi nori
-
5 linguri otet de orez
-
1 lingurita sare
Pentru servire si roll:
Mod de preparare:
-
Pune o oala pe aragaz si adauga orezul pentru sushi si 350 ml de apa rece. Acoperiti oala, aduceti-o la 100*C si fierbeti timp de 10 minute.
-
In timp ce orezul se gateste, taiati legumele. Curatati morcovul si apoi taiati morcovul si ardeii in fasii subtiri. Pune-le deoparte.
-
Odata ce orezul este fiert, stingeti focul, dar pastrati capacul si lasati orezul sa se odihneasca timp de 15 minute. Dupa ce a trecut acest timp, scoateti capacul si aerati orezul cu o furculita sau o paleta de orez.
-
Cand sunteti gata sa incepeti asamblarea sushi-ului, impartiti orezul uniform in doua boluri.
-
Adaugati 1 lingura Sriracha intr-un bol de orez si amestecati bine pana cand culoarea este uniforma in tot orezul.
-
Intr-un vas mic, amestecati o jumatate de lingura de turmeric cu 2 linguri de apa si amestecati pana cand turmericul se dizolva. Turnati amestecul de turmeric in al doilea castron de orez si amestecati bine pana cand culoarea este uniforma in tot orezul.
-
Pentru a asambla sushi-ul, asezati o foaie de Sushi Nori cu fata lucioasa in jos pe un suport bambus pentru sushi. Pune 1/4 din amestecurile de orez pe nori, acoperind fiecare jumatate din din alga Sushi Nori. Cu degetele sau cu o lingura, umeziti cu putina apa rece si intindeti orezul intr-un strat uniform, lasand un spatiu de 7 cm in partea de sus.
-
Asezati cateva fasii de morcov si ardei intr-o linie de-a lungul mijlocului orezului, acolo unde cele doua culori ale orezului condimentat anterior se intalnesc.
-
Rulati Sushi Nori strans, asigurandu-va ca ingredientele raman la loc si umeziti marginea de sus cu putina apa pentru a ajuta la etansarea acestuia. Taiati nori rulat in 5-6 bucati si repetati cu ingredientele ramase.
-
Serviti fiecare cu pasta wasabi, ghimbir pentru sushi si sos de soia.