Descopera o reteta savuroasa de vinete japoneze glazurate cu pasta miso, perfecta pentru a aduce un strop de exotism si rafinament in bucataria ta. Aceasta reteta combina vinetele fragede cu o glazura delicioasa de miso, ulei de susan, sos de soia, otet de orez si sirop de artar, creand un fel de mancare bogat in arome umami. Folosind ingrediente autentice de la Saitaku, vei obtine un gust autentic japonez. Perfecte pentru un pranz sau o cina rapida, aceste vinete glazurate sunt usor de preparat si absolut delicioase. Incercati acum aceasta reteta si bucurati-va de un adevarat festin japonez!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 20min
Cantitate: 2 portii
Ingrediente necesare:
Pentru vinete:
-
2 vinete mijlocii-mari
-
2 linguri Pasta Miso
-
1 lingura ulei de susan
-
1 lingura sos de soia
-
1 lingura otet de orez
-
1 lingura sirop de artar
-
2 linguri de apa fierbinte
Pentru ornat:
-
1 ceapa verde, tocata marunt
-
1 lingurita de seminte de susan prajite
Mod de preparare:
-
Incinge o tigaie la foc mediu.
-
Intr-un bol de marime medie, adaugati pasta de miso, uleiul de susan, sosul de soia, otetul de orez, siropul de artar si apa fierbinte. Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza bine.
-
Pentru a pregati vinetele, taiati-le in jumatate pe lungime.Crestati interiorul vinetei, facand taieturi in diagonala. Taieturile trebuie sa fie adanci, dar sa ramana pielea neatinsa.
-
Cand tigaia s-a incalzit adaugam uleiul si vinetele cu pielea in jos (pulpa in sus), intoarcem dupa 4-5 minute si prajim pe cealalta parte. Poate fi necesar sa le intoarcem de cateva ori pentru ca vinetele sa se gateasca uniform.
-
Cu ajutorul unei pensule, marinam vinetele cu glazura miso. Asigurati-va ca este folosit suficient sos pe fiecare dintre vinete.
-
Se prajeste cateva minute pentru a adauga putin mai multa culoare.
-
Se orneaza cu seminte de susan si ceapa verde.