Descopera o reteta delicioasa si sanatoasa de Poke Bowl cu tofu, perfecta pentru o masa echilibrata si plina de arome. Aceasta reteta combina tofu extra ferm marinat in sos de soia, ciuperci, morcovi si usturoi, toate servite peste un pat de orez Poke Saitaku, pentru a crea un bol savuros si hranitor. Folosind ingrediente de inalta calitate de la Saitaku si Go-Tan, vei obtine un gust autentic si delicios. Perfect pentru un pranz sau o cina sanatoasa, acest Poke Bowl cu tofu va deveni rapid preferatul tau. Incercati aceasta reteta si bucurati-va de o explozie de arome exotice si nutritive!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 60min
Cantitate: 1 portie
Ingrediente necesare:
Pentru tofu:
-
280 g tofu extra ferm
-
4 linguri sos de soia
-
1 morcov
-
50 g ciuperci
-
4 catei de usturoi
Pentru orez:
-
1 punga de 125 g de orez Poke
-
2 ½ linguri otet de orez
-
½ lingurita sare
Pentru servire:
Mod de preparare:
-
Puneti o cratita cu apa la fiert. Puneti o punga de orez Poke Saitaku in apa fiarta timp de 17 minute.
-
Dupa ce orezul a fiert, scoateti punga din apa si turnati continutul de orez intr-un bol. Adaugati sarea si otetul de orez peste acesta si amestecati bine. Pune deoparte sa se raceasca.
-
Taiati tofu-ul scurs in cuburi de 2-3 cm, feliati ciupercile si morcovii si zdrobiti usturoiul. Pune toate aceste ingrediente intr-un bol, toarna peste ele sosul de soia si amesteca. Se lasa la marinat cel putin 30 de minute.
-
Se incinge putin ulei intr-o tigaie la foc mare si se adauga ingredientele marinate. Se prajeste pana cand tofu s-a rumenit pe toate partile si morcovii si ciupercile s-au fiert.
-
Adauga ingredientele marinate si prajite in bolul tau de orez. Se presara deasupra seminte de susan prajite si Sushi Nori tocat.