Sosul de soia a inceput sa fie produs pentru prima oara in China, cu peste 2000 de ani in urma, si ulterior introdus in Japonia.
De atunci pana in prezent, stilurile celor doua culturi gastronomice de a produce sosul de soia s-au departat putin.
Sosurile de soia in stil chinezesc sunt preparate in mod traditional cu soia 100%, in timp ce sosurile de soia in stil japonez sunt facute cu un amestec de soia si grau (de obicei 50/50). Acest lucru ofera sosurilor japoneze o aroma mai dulce si mai nuantata decat sosurile chinezilor, care sunt de obicei mai sarate si mai agresive.
Sosul de soia japonez se prepara urmand metodele traditional japoneze, folosind boabe de soia de cea mai buna calitate, respectiv grau prajit, oferind o versiune mai putin sarata decat omologul sau chinez (in general, o diferenta de 100-150 mg de sodiu pe lingura).
Ingrediente: soia 26%, apa, zahar, sare, faina de grau, drojdie, conservant: E202.
Valori nutritionale la 100 g produs: 476 kJ / 112 kcal; Grasimi 0 g, din care saturate 0 g; Carbohidrati 20 g, din care zaharuri 16 g, Proteine 7,3 g, Sare 12,7 g.
Informatii conformitate produs
Petre Isac,
Produs bun!
RaspundeA fost util acest review?