Explorati o combinatie savuroasa si sanatoasa cu aceasta salata calda de paste cu linte. Aceasta reteta delicioasa include ingrediente proaspete si aromate, precum dovlecei, praz si rosii cherry, toate perfect combinate cu paste Fagiolini si linte nutritiva. Aromele sunt imbogatite cu un dressing de Balsamico di Modena si condiment masala, adaugand un strop de exotism. Multe dintre ingredientele necesare pentru aceasta reteta pot fi gasite pe shop-ul nostru, www.eihshop.ro, garantand astfel calitatea si autenticitatea preparatului. Aceasta salata calda este perfecta pentru o masa sanatoasa si rapida, ideala pentru intreaga familie.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
250 g paste Fagiolini
-
250 g linte
-
500 ml supa de legume, pot fi folosite si cuburi pentru supa
-
250 g rosii cherry
-
80 g rosii uscate
-
200 g dovlecei
-
100 g praz
-
4 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
½ legatura de busuioc
-
4 linguri de Balsamico di Modena
-
Condiment masala
-
sare, piper
-
aprox. 1 lingurita de sirop de artar
Mod de preparare:
-
Clatiti lintea intr-o strecuratoare, apoi fierbeti aprox. 10 minute in supa de legume pana cand este al dente.
-
Intre timp, spalati si taiati in patru rosiile cherry. Taiati rosiile uscate in bucati mici. Spalati dovleceii si taiati-i in felii, apoi in bastonase. Se taie prazul in doua, se spala si se taie in jumatati de inele fine.
-
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se prajesc dovleceii si prazul. Se spala busuiocul, se scutura si se taie in fasii fine.
-
Se fierb pastele in apa clocotita cu sare pana cand sunt al dente. Se scurg si se clatesc sub apa rece.
-
Intre timp, pentru dressing se amesteca otetul balsamico, masala, sare, piper, sirop de artar si 3 linguri de ulei.
-
Se amesteca pastele cu lintea, legumele,dressingul si se trag la tigaie pentru 3 min.. Se condimenteaza dupa gust si se serveste cu busuioc.