Transforma cina intr-o experienta mediteraneana autentica cu aceasta reteta delicioasa de paste din grau spelta BIO de la ALB-Gold, combinate cu legume proaspete si un unt aromatizat. Pastele din grau spelta ofera o textura usor diferita si o savoare mai intensa, completandu-se perfect cu mazarea pastai si dovleceii prajiti. Rosiile cherry coapte la cuptor adauga o dulceata subtila, iar nucile de pin prajite si ierburile proaspete contribuie la un gust complex si rafinat. Acest preparat nu doar ca este sanatos si nutritiv, dar si foarte usor de realizat, fiind perfect pentru o cina rapida si gustoasa. Pentru un plus de proteine, poti adauga fasiile de muschi file rumenite.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
-
400 g paste grau spelta BIO
-
150 g mazare pastai
-
2 dovlecei
-
Ulei de masline extravirgin Oro Bailen, pentru prăjire
-
350 g rosii cherry
-
1 buchet de ierburi mediteraneene
-
75 g de nuci de pin prajite
-
Ierburi proaspete pentru garnitura
Pentru untul aromatizat:
-
1 ceapa
-
100 g de unt
-
1,5 lingurita de pudra de ardei iute, dulce
-
1,5 lingurita de turmeric, macinat
-
1,5 lingurita de coriandru, macinat
-
cca. ½ lingurita de fulgi de ardei iute
- Sare, piper
Sfat
- Daca va place putina carne, rumeniti 600 g de muschi file in putin ulei. Taiati carnea de vita in fasii si serviti-o alaturi de paste.
Mod de preparare:
-
Preincalziti cuptorul la 180°C (caldura de sus si de jos).
-
Se spala si se taie mazarea si dovleceii in felii. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajesc legumele.
-
Spalati rosiile si stropiti-le cu putin ulei si ierburi mediteraneene. Coaceti rosiile timp de 15 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C, pana cand pielea incepe sa se crape.
-
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa clocotita cu putina sare pana cand sunt al dente.
-
Pentru untul condimentat: Se curata si se taie ceapa. Se incalzesc trei linguri de ulei de masline si untul. Prajiti ceapa si condimentele. Adaugati si amestecati cu pastele si legumele prajite.
-
Serviti pastele cu rosii coapte si ierburi tocate.