Due Vittorie Otet balsamic de Modena GOLD 250ml Due Vittorie - I.G.P.

1 Review
52,32 Lei
Corpul sau dulce se asociaza armonios cu aciditatea, in timp ce densitatea si parfumul sau contribuie la o experienta senzoriala completa, extrem de satisfacatoare.

Postgustul de visina inchide aroma, amintindu-ne de nesfarsitele combinatii ale condimentului, pentru a fi servite cu orice ocazie.

Sugestii de folosire: salate cu fructe de mare, Parmigiano Reggiano, crustacee, peste prajit, salate de fructe, deserturi si inghetata.

Nu contine coloranti, conservanti, sulfiti sau alergeni. Nu contine gluten. Fara adaos de caramel. Densitate: 1.33. Aciditate 6%.

 
35 In stoc

Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 125000 Ai nevoie de ajutor? 0752275719
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Video (1)
  • Review-uri (1)
Otetul balsamic traditional de Modena este obtinut prin gatirea mustului din struguri care cresc in zona Modena, si anume: Trebbiano, Lambrusco, Spergola sau Berzemino. 

Se incepe cu presarea strugurilor, iar apoi mustul astfel obtinut se fierbe la foc mic si in aer liber in cazane speciale pana ajunge la o concentratie care variaza de la 30 la 50%. 

Odata fermentat si acetificat, produsul incepe procesul de „maturare” si invechire, de obicei in baterii (set de butoaie, de obicei 5 sau 7, care pleaca de la butoiul mai mare „badessa”, pana la cel mai mic care contine produsul mai „pretios”) si sufera o concentrare continua, din cauza pierderii volumului apos prin evaporare. 

Partea evaporata a butoiului mai mic este umpluta an de an cu produsul continut in cel mai apropiat butoi din amonte (asa-numitul „reumplere”) si asa mai departe pana la butoiul mai mare care este umplut cu produs proaspat.
 
Otetul balsamic de Modena IGP se obtine prin adaugarea de otet invechit si otet de vin la mustul de struguri fiert si lasat in butoaie de lemn pentru maturare.

Rafinamentul variaza de la o perioada minima de 2 luni la trei ani (si mai mult), perioada dupa care otetul poate purta pe eticheta cuvantul „invechit”.


Dens, corpolent, obtinut dupa procedee transmise de-a lungul secolelor, Due Vittorie Oro isi petrece o mare parte din viata in cuve de stejar, lucru care faciliteaza eliberarea taninurilor si absorbtia esentelor lemnoase.

Inainte de imbuteliere, Otetul Balsamic este testat riguros in laborator, ceea ce asigura respectarea reglementarilor in vigoare si calitate inalta.

Structura zaharoasa a Due Vittorie Oro este asociata armonios cu gradul de aciditate, in timp ce densitatea si parfumul contribuie la finalizarea demersului senzorial, care este extrem de satisfacator.

Postgustul de visine culmineaza degustarea, amintindu-ne de miile de combinatii fericite ale dressingului, de servit cu orice ocazie.

Caracteristici senzoriale: 

Aspect: Aspect dens, limpede si luminos, culoare maro intens

Miros: Miros persistent, intens si delicat, acetic placut cu note lemnoase usoare

Gust: Gust dulce-acrisor, echilibrat, persistent si placut

Ingrediente: must de struguri fiert 80%si otet de vin 20%. Nu contine coloranti, conservanti, sulfiti sau alergeni. Fara adaos de caramel. Nu contine gluten. Densitate: 1.33. Aciditate 6%

Informatii nutritionale la 100ml: valoare energetica 331 kcal/1409 kj, Grasimi 0g din care saturate 0g, Carbohidrati 77g din care zaharuri 77g, Proteine 1,3g, Sare 0,04g.


                                                                           





Va prezentam mai jos cateva retete care va pot ajuta sa gasiti gustul perfect pentru preparatul preferat. Pofta buna! 












 
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
Achizitie verificata

Andrei Balescu,

Nu are nicio legatura cu ce stiam eu despre otet balsamic!!!! Il folosesc aproape la orice mancare, e minunat!!!!!

Raspunde

A fost util acest review?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!