Savureaza o supa sofisticata si plina de arome cu aceasta reteta de supa de fasole Cannellini cu scoici, anghinare si bacon. Fasolea Cannellini este renumita pentru textura sa cremoasa si gustul delicat, fiind un ingredient esential in multe retete gourmet. Combinata cu anghinarele Cynara, recunoscute pentru calitatea lor superioara si gustul unic, aceasta supa devine un adevarat festin culinar. Adaugarea scoicilor proaspete si a baconului crocant aduce un plus de savoare si rafinament, facand din aceasta supa o alegere perfecta pentru o masa speciala. Ingrediente proaspete si de calitate, cum ar fi uleiul de masline extravirgin Oro Bailen, completeaza acest preparat delicios.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 linguri ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
4 felii de bacon, taiate felii subtiri
-
1 ceapa mare, tocata marunt
-
1 catel de usturoi, tocat marunt
-
1 bulb de fenicul, taiat în cubulete
-
3 frunze de varza kale
-
Un varf de cutit de sare
-
2 conserve 400gr fasole cannellini, scurse si clatite
-
4 borcane de 180gr inimioare de anghinare marinate Cynara, scurse si taiate in doua
-
500ml supa de pui, pot fi folosite si cuburi pentru supa
-
24 scoici (little neck sau scoici manila)
-
250ml vin alb
Mod de preparare:
-
Se incalzeste o tigaie de fonta, de dimensiune normala, la foc mediu. Adaugati uleiul de masline extravirgin Oro Bailen si baconul. Se gateste pana cand devine auriu si crocant. Faramitati-l si lasati-o deoparte.
-
Adaugati in tigaie ceapa, usturoiul, feniculul, toate tocate marunt, si un varf de cutit de sare si gatiti la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie, dar sa nu se rumeneasca prea tare. Adaugati varza kale si gatiti timp de 2 minute. Adaugati fasolea, anghinarele si supa de pui. Aduceti amestecul la fierbere si gatiti inca 10 minute.
-
Incalziti o oala medie la foc mediu-mare. Adaugati scoicile si vinul alb. Acoperiti oala si gatiti, scotand scoicile din oala imediat ce se deschid. Unele s-ar putea sa se deschida mai repede decat altele, asa ca verificati si scoateti-le in mod constant, pe rand. Aruncati scoicile nedeschise.
-
Strecurati lichidul in care ati gatit scoicile si adaugati-l la fasole. Adaugati scoicile, amestecati si serviti-le acoperite cu baconul faramitat.
Instructiuni video: