Impresioneaza-ti familia si prietenii cu aceasta reteta savuroasa de peste in crusta de susan, servit alaturi de paste Gramigna fara gluten si un sos de curry aromat. Pastele Gramigna sunt ideale pentru a absorbi sosul cremos si bogat, dar poti alege pastele preferate click, in timp ce legumele proaspete si ananasul adauga o nota de prospetime si dulceata. Crusta crocanta de susan ofera o textura delicioasa fileurilor de peste, creand un contrast perfect cu sosul de curry. Aceasta reteta echilibrata si delicioasa va deveni rapid un favorit in bucataria ta, oferindu-ti o experienta culinara unica si sanatoasa.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
-
250gr Paste Gramigna, pastele sunt fara gluten. Alege pastele preferate si personalizeaza reteta, click
-
1 ceapa
-
3 morcovi
-
2 ardei
-
1 broccoli
-
1 praz
-
½ ananas, puteti folosi si ananas la conserva click
-
2 lingurite de pudra de curry
-
1 lingura de faina
-
120ml lapte
-
120ml smantana pentru gatit ("single cream")
-
120ml supa de legume, pot fi folosite si cuburi de legume
-
4 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
1 legatura de patrunjel
-
1 lamaie
-
4 fileuri de peste
-
8 linguri de seminte de susan
- sare, piper
Pentru aceasta reteta, recomand utilizarea unor fileuri de peste alb, care se vor combina bine cu aromele sosului de curry si crusta de susan. Iata cateva optiuni excelente:
-
Fileuri de cod - Codul are o textura ferma si o aroma delicata, care se potriveste perfect cu sosul de curry si crusta crocanta de susan.
-
Fileuri de tilapia - Tilapia este un peste usor si delicat, care absoarbe bine aromele sosului.
-
Fileuri de halibut - Halibutul este un peste mai carnos si bogat, oferind o consistenta excelenta in aceasta reteta.
-
Fileuri de biban de mare - Bibanul de mare are o carne alba si suculenta, care se combina bine cu sosul de curry.
Mod de preparare:
-
Se curata si se taie ceapa. Se spala si se taie morcovii, ardeiul, broccoli si prazul.
-
Taiati capetele ananasului. Asezati-l pe o planseta si taiati pielea in fasii late de sus in jos, avand grija sa taiati ochii lemnosi. Se taie ananasul in felii subtiri, in bucati mici.
-
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg intr-o strecuratoare.
-
Asezati o tigaie cu 2 linguri de ulei la foc mediu-mare. Adaugati ceapa, apoi broccoli, prazul si morcovii. Dupa 5 minute adaugati ardeii si ananasul si mai gatiti cateva minute. Se toarna stocul de legume, laptele si smantana pentru gatit si se lasa sa fiarba la foc mic. Se asezoneaza cu pudra de curry, sare si piper. Daca sosul este prea subtire, se amesteca incet cu faina pentru a se ingrosa.
-
Se stoarce sucul de lamaie deasupra fiecarui file de peste. Imprastiati semintele de susan pe o planseta si apasati ambele parti ale feliilor de file de peste in seminte pentru a forma o crusta. Asezati o tigaie mare si uscata, antiaderenta, la foc mediu. Odata incinsa, adaugati fileurile de peste si gatiti-le pe ambele parti pana cand devin aurii.
-
Impartiti pastele intre farfurii si serviti-le cu pestele in crusta de susan, cu sos de curry, acoperit cu patrunjel proaspat tocat.