Adauga un strop de exotism in bucataria ta cu aceasta supa in stil asiatic cu creveti si noodles Vermicelli de la Go-Tan. Acesti noodles de calitate superioara sunt subtiri si delicati, perfecti pentru a absorbi aromele intense ale usturoiului, ghimbirului proaspat si ardeiului iute. Combinatia de legume proaspete si ciuperci Shiitake, alaturi de creveti sau fasii de file de vita, ofera o experienta culinara autentica si savuroasa. Aceasta reteta echilibrata si plina de arome este ideala pentru o cina sanatoasa si rapida, aducand un gust autentic asiatic direct in bucataria ta.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
-
1 catel de usturoi
-
Ghimbir proaspat
-
1 ardei iute
-
Coriandru proaspat
-
2 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
1 lingurita de zahar
-
2 linguri de suc de lamaie
-
3 linguri de sos de soia
-
900 ml supa de legume, pot fi folosite si cuburi pentru supa
-
2 linguri de ulei de susan
-
Piper
-
2 cepe de primavara
-
1 morcov
-
60 g Ciuperci Shiitake (sau alte ciuperci)
- 12 creveti
Alternativa pentru creveti
- O alternativa buna la creveti sunt fasiile de file de vita.
Mod de pregatire:
-
Fierbeti Vermicelli intr-o oala mare cu apa clocotita si sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
-
Se curata usturoiul si ghimbirul, se spala ardeiul iute si coriandrul proaspat. Tocati generos aceste ingrediente. Lasati deoparte putin coriandru pentru decor.
-
Incalziti uleiul intr-o oala si sotati ingredientele tocate la punctul 2., timp de un minut. Puneti zaharul si caramelizati-le, fara a le arde. Adaugati sucul de lamaie, sosul de soia si bulionul de legume si aduceti la fierbere. Apoi reduceti focul pentru a fierbe timp de cinci minute.
-
Se strecoara supa si se asezoneaza cu piper si ulei de susan.
-
Pune o tigaie pe foc mediu si adauga un strop de ulei, odata ce tigaia este bine incinsa, adauga crevetii si lasa-i sa se gateasca fara sa-i misti pentru aproximativ 1-2 minute apoi intoarce crevetii pe cealalta parte si gateste pentru inca 1-2 minute. Cand sunt gata, crevetii trebuie sa fie fermi la atingere si complet opaci.
-
Decojiti morcovii si taiati-i in fasii fine. Se spala ceapa de primavara si se taie in inele fine. Curatati ciupercile si taiati-le, de asemenea, in fasii.
-
Puneti legumele in supa si fierbeti-o timp de 7 minute.
-
La final, adaugati Vermicelli, crevetii si restul de coriandru proaspat.