Rasfatati-va cu o explozie de arome autentice japoneze cu reteta noastra de creveti tempura. Aceasta reteta delicioasa combina crevetii suculenti cu un aluat tempura crocant si usor. Bucurati-va de un preparat rafinat, usor de realizat acasa!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
150ml apa foarte rece
-
1-2 plicuri de aluat tempura Saitaku (in functie de necesitati)
-
500g creveti curatati si decorticati
-
Ulei (suficient pentru a avea o adancime de minim 5 cm in tigaie)
-
Sos de soia pentru servire
Mod de preparare:
-
Adaugati 150ml apa foarte rece intr-un bol si 1 plic de aluat tempura Saitaku, amestecati rapid folosind o furculita.
Nu bateti amestecul, deoarece este normal ca aluatul sa nu fie complet omogen.
Daca este necesar, pregatiti al doilea plic de aluat urmand aceiasi pasi.
-
Puneti crevetii in aluat, acoperindu-i uniform.
Scurgeti excesul de aluat inainte de pasul urmator.
-
Adaugati ulei intr-o tigaie, minim 5 cm adancime de ulei. Prajiti crevetii acoperiti pana devin aurii, asigurandu-va ca ambele parti sunt prajite uniform.
Incalziti uleiul la foc mediu-mare si adaugati crevetii in loturi mici pentru a evita aglomerarea.
-
Odata gatiti puneti-i la scurs pe un gratar sau pe hartie absorbanta.
-
Serviti imediat, cu sos de soia alaturi.