Rasfatati-va cu o explozie de arome autentice japoneze cu reteta noastra de Sushi Maki cu Somon. Aceasta reteta delicioasa combina somonul proaspat cu legume crocante si orez pentru sushi, rezultand in rulouri de sushi pline de gust si textura. Bucurati-va de un preparat rafinat, usor de realizat acasa!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
250g orez pentru sushi
-
350ml apa rece
-
5 linguri otet de orez
-
1 lingurita sare
-
4 foi de sushi nori
-
200g somon proaspat, feliat in fasii subtiri
-
1 castravete, taiat in fasii subtiri
-
1 morcov, taiat in fasii subtiri
-
Avocado (optional), taiat in fasii subtiri
-
Sos de soia pentru servire
-
Wasabi pentru servire
Mod de preparare:
-
Intr-un castron, spalati orezul sub jet de apa rece pana cand apa devine limpede.
-
Transferati orezul intr-o cratita si adaugati 350ml de apa rece.
-
Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti usor timp de 10 minute cu capacul pus.
-
Opriti focul si lasati acoperit inca 15 minute.
-
Pentru marinada, adaugati 5 linguri de otet de orez si 1 lingurita de sare intr-o tigaie.
-
Incalziti amestecul timp de un minut la foc mic-mediu, amestecand continuu pana cand sarea se dizolva complet.
-
Transferati orezul intr-un castron mare si, folosind o spatula de lemn, adaugati treptat amestecul de otet si sare peste orez, amestecand usor pentru a nu zdrobi boabele. Continuati sa amestecati pana cand orezul ajunge la temperatura camerei.
-
Pentru umpluturi, recomandam castraveti, morcovi si somon - feliati toate acestea in fasii subtiri. Puteti folosi ce umpluturi preferati, cum ar fi avocado.
Pregatiti toate ingredientele prin taierea lor in fasii subtiri, asigurandu-va ca sunt de dimensiuni uniforme pentru o rulare usoara.
-
Asezați o foaie de sushi nori pe covorasul de rulat si acoperiti aprox. 2/3 din ea cu un strat de 1 cm grosime din orezul fiert, lasand aprox. 7 cm liber la un capat. Asezati umpluturile intr-o linie dreapta in centrul orezului.
Umeziti mainile pentru a preveni lipirea orezului. Asezati orezul uniform pe foaia de nori, lasand partea libera pentru a sigila ruloul.
-
Umeziti usor marginea goala a foii de nori cu putina apa, apoi folositi covorasul de rulat pentru a incepe sa rulati ingredientele.
Incepeti sa rulati cu grija, folosind covorasul de bambus pentru a mentine forma compacta. Apasati usor pentru a sigila ruloul cand ajungeti la marginea libera a foii de nori.
-
Odata ce ati terminat de rulat sushi-ul, scoateti covorasul de rulat si folositi un cutit ascutit pentru a crea bucati individuale de sushi.
Taiati ruloul in bucati de aproximativ 2-3 cm grosime. Umeziti cutitul pentru a obtine taieturi curate si a evita lipirea orezului de lama.
-
Asezati bucatile de sushi pe un platou si serviti alaturi de sos de soia si wasabi pentru un gust autentic.