Hosomaki este un tip de sushi rulou, caracterizat prin dimensiunea sa mica si folosirea unei singure umpluturi principale, invelite intr-o foaie de nori si orez pentru sushi. Aceste rulouri mici si delicate sunt perfecte pentru a savura gustul proaspat al ingredientelor. Descoperiti cum sa pregatiti Hosomaki cu somon, castraveti si morcovi, urmand reteta noastra simpla si delicioasa.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
250g orez pentru sushi
-
350ml apa rece
-
5 linguri otet de orez
-
1 lingurita sare
-
2 foi de sushi nori
-
100g somon proaspat, feliat in fasii subtiri
-
1 castravete, taiat in fasii subtiri
-
2 morcovi, taiati in fasii subtiri
-
Sos de soia pentru servire
-
Wasabi pentru servire
Mod de preparare:
-
Intr-un castron, spalati orezul sub jet de apa rece pana cand apa devine limpede.
-
Transferati orezul intr-o cratita si adaugati 350ml de apa rece.
-
Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti usor timp de 10 minute cu capacul pus.
-
Opriti focul si lasati acoperit inca 15 minute.
-
Pentru marinada, adaugati 5 linguri de otet de orez si 1 lingurita de sare intr-o tigaie.
-
Incalziti amestecul timp de un minut la foc mic-mediu, amestecand continuu pana cand sarea se dizolva complet.
-
Transferati orezul intr-un castron mare si, folosind o spatula de lemn, adaugati treptat amestecul de otet si sare peste orez, amestecand usor pentru a nu zdrobi boabele. Continuati sa amestecati pana cand orezul ajunge la temperatura camerei.
-
Pentru umpluturi, recomandam castraveti, morcovi si somon.
-
Pregatiti toate ingredientele prin taierea lor in fasii foarte subtiri, asigurandu-va ca sunt de dimensiuni uniforme pentru o rulare usoara.
-
Luati o foaie intreaga de sushi nori si taiati-o in jumatate.
-
Asezati o foaie de nori pe covorasul de rulat si acoperiti aprox. 2/3 din ea cu 1 cm grosime de orez pentru sushi fiert, lasand aproximativ 3 cm gol la un capat.
-
Asezati umpluturile intr-o linie dreapta in centrul orezului de sushi.
-
Umeziti mainile pentru a preveni lipirea orezului. Asezati orezul uniform pe foaia de nori, lasand partea libera pentru a sigila ruloul.
-
Asezati fasiile de somon, castravete si morcov in centrul orezului.
-
Umeziti usor marginea goala a foii de nori cu putina apa, apoi folositi covorasul de rulat pentru a incepe sa rulati ingredientele.
Incepeti sa rulati cu grija, folosind covorasul de bambus pentru a mentine forma compacta. Apasati usor pentru a sigila ruloul cand ajungeti la marginea libera a foii de nori.
-
Odata ce ati terminat de rulat sushi-ul, scoateti covorasul de rulat si folositi un cutit ascutit pentru a crea bucati individuale de sushi.
Taiati ruloul in bucati de aproximativ 2-3 cm grosime. Umeziti cutitul pentru a obtine taieturi curate si a evita lipirea orezului de lama.
-
Asezati bucatile de sushi pe un platou si serviti alaturi de sos de soia si wasabi pentru un gust autentic.