Spaghetele cu mousse de Jamon Curado sunt o combinatie eleganta de paste al dente si un sos cremos, bogat in arome datorita suncii maturate. Textura fina a mousse-ului se imbina perfect cu pastele, iar notele subtile de ceapa adauga profunzime gustului. Feliile delicate de Jamon Curado ofera un contrast vizual si aromatic placut, transformand acest fel de mancare intr-o experienta culinara deosebita.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25 min
Cantitate: 1 persoana
Ingrediente necesare:
-
100g spaghete
-
1/2 ceapa
-
2 felii de sunca maturata / jamon sau bacon-ul preferat
-
100g (doua linguri) mousse de Jamon Curado Iberitos
-
100 ml de lapte
-
Ulei si piper
Mod de preparare:
-
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
-
Intr-o tigaie medie, se soteaza ceapa pana se inmoaie (devine translucida). Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati aproximativ 100 gr. mousse de Jamon Curado Iberitos.
-
Adaugati 100 ml de lapte si amestecati pentru a se amesteca cu mousse-ul de Jamon Curado Iberitos. Adaugati sare si piper dupa gust.
-
Taiati feliile de sunca maturata / jamon in bucati mici.
-
Dupa ce spaghetele sunt fierte, se scurg si se adauga in sos, apoi fierbeti pentru 3 minute impreuna.
-
Adaugati bucatile de sunca maturata / jamon deasupra si serviti.