Pregateste-te sa explorezi o combinatie sofisticata si savuroasa cu reteta noastra de paste umplute cu mousse de Jamon York. Aceste paste cilindrice Paccheri sunt umplute cu un amestec delicios de mousse de Jamon York, carne de vitel si legume, apoi gatite intr-un sos bogat de rosii si vin rosu. Asezonate cu ierburi aromatice precum oregano si busuioc, si gratinate cu branza rasa, aceste paste devin un fel principal perfect pentru o cina eleganta sau o ocazie speciala
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40 min
Cantitate: 3-4 persoane
Ingrediente necesare:
-
16 bucati paste Paccheri - folositi pastele pe care vi le doriti, dar forma acestora sa fie cilindrica
-
3 catei de usturoi
-
1 praz
-
3 morcovi
-
250 g de carne de vitel
-
Sare
-
piper negru
-
5 g Oregano
-
5 g busuioc
-
200 ml vin rosu
-
3 rosii, decojite si tocate
-
2 bucati Mousse de Jamon York, alegeti mousse-ul in functie de gust, click
-
branza rasa
Mod de preparare:
In aceasta reteta, bucatarul David Gibello a ales paste paccheri (macaroane mari), dar putem folosi orice alte paste, forma acestora sa fie cilindrica.
Acelasi lucru este valabil si pentru crema Iberitos pe care o alegem. Vreti sa o preparati cu Mousse de Jamon Iberico sau Mousse de Jamon York? Aveti de unde alege, da un click.
-
Mai intai adaugam si incalzim uleiul de masline. Adaugam trei catei de usturoi tocati, astfel incat sa se rumeneasca putin, dar avem grija sa nu-l ardem, deoarece acest lucru ii va da un gust amar si nu ne dorim asta.
-
Adaugati apa pe foc cu sare, odata ce aceasta fierbe, adaugati pastele. Lasa-le la fiert pentru timpul indicat de producator.
-
Dupa ce usturoiul s-a rumenit, adaugam un praz si trei morcovi, legume ce au fost feliate. Se soteaza totul si se adauga carnea de vitel pe care am asezonat-o in prealabil cu sare si piper. Lasam 3-4 minute pana cand carnea este bine gatita.
-
Adaugam 5 g de oregano, 5 g de busuioc (cam o lingurita) si amestecam bine. Adaugam 200 ml de vin rosu si il lasam sa scada timp de aproximativ 5 minute. Este momentul sa adaugam rosiile tocate si mai lasam inca vreo 5 minute. Acum trebuie doar sa mixam totul cu ajutorul unui mixer vertical (de mana) si sa dam totul deoparte.
-
Adaugam prima baza de sos intr-o tava de copt. Nu uitati sa pastrati niste sos pentru a acoperi pastele mai tarziu.
-
Umplem fiecare bucata de pasta cu mousse-ul de Jamon York iberitos si apoi le punem in tava de copt tapetata cu sos si acoperim cu restul de sos, preparat anterior, pe care l-am pastrat.
-
Adaugam branza rasa si gratinam la cuptor timp de aproximativ 6 minute, pana cand branza se topeste.
Instructiuni video: