Acest sandvis este o adevarata calatorie culinara pe coastele insorite ale Mediteranei, combinand ingrediente clasice cu o abordare moderna si creativa. Un festin pentru simturi, iti ofera un amestec bogat de texturi, de la crocantul baconului si al frunzelor de salata pana la cremozitatea anghinarei si prospetimea rosiilor.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 15 min
Cantitate: 2 sandwich-uri
Ingrediente necesare:
-
1 borcan 314ml inimi de anghinare
-
1 rosie, taiata in felii
-
4 felii de bacon afumat
-
amestec de salata verde baby
-
paine feliata (sau orice paine prajita)
-
4 linguri de maioneza
-
un varf de cutit de sare de mare
-
piper negru proaspat macinat
-
4 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
2 lingurite suc proaspat de lamaie
-
chipsuri de cartofi
Mod de preparare:
-
Intr-o tigaie mare, la foc mediu, adaugati fasiile de bacon si prajiti-le pana cand sunt crocante. In timp ce se gateste baconul, se scurg anghinarele si se taie in doua prin tulpina. Scoateti baconul pe o farfurie acoperita cu un prosop de hartie.
-
Adaugati anghinarele in tigaia cu grasimea de la bacon si sotati-le pana cand devin aurii si fragede. Scoateti-le si asezati-le pe farfuria cu bacon. Se prajeste usor si painea.
-
Incepeti sa construiti sandvisul. Pe jumatatea inferioara a painii prajite, adaugati rosiile taiate in felii groase. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline extravirgin Oro Bailen si un varf de cutit de sare de mare. Asezati anghinarele intr-un strat uniform deasupra rosiilor si apoi fasiile crocante de bacon.
-
Intr-un castron, asezonati mixul de salata baby cu inca o lingura de ulei de masline extravirgin si cu sucul proaspat de lamaie si amestecati bine. Asezati salata deasupra baconului. Intindeti maioneza uniform pe jumatatea superioara a painii prajite si inchideti sandvisul. Se serveste cu chipsuri de cartofi.
Instructiuni video: