Descopera reinterpretarea moderna a salatei clasice Caesar intr-un spectacol culinar plin de prospetime si savoare. Am adaugat o nota surprinzatoare cu anghinare delicate de la Cynara si ridichii crocante, pentru a-ti oferi un festin al aromelor si texturilor.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 borcane de 180gr inimi de anghinare marinate Cynara
-
2 salate iceberg
-
4 ridichii
-
75g crutoane
-
60ml maioneza
-
1 lingura de mustar Dijon
-
1 catel de usturoi, decojit si tocat marunt
-
1 lingura de capere, scurse de saramura
-
25gr parmezan proaspat ras
-
2 linguri de suc proaspat de lamaie
-
1 lingura de sos Worcestershire
-
1 file de ansoa sarata (optional)
Mod de preparare:
-
Incepeti prin a pregati sosul pentru salata Caesar. Intr-un blender, adaugati maioneza, mustarul Dijon, usturoiul, caperele, parmezanul, sucul de lamaie, sosul Worcestershire si ansoa. Cu motorul inca in functiune la viteza mica, incorporati uleiul de masline extravirgin intr-un flux lent pentru a-l emulsiona in amestec. Scoateti sosul pentru salata Caesar din blender si pastrati.
-
Amestecati salatele taiate intr-un bol impreuna cu inimile de anghinare marinate Cynara, crutoanele si sosul realizat anterior, regleaza proportiile intre sos si ingrediente in functie de gust, alternand sosul si restul ingredientelor. Radeti ridichile cu un cutit ascutit sau cu ajutorul unei mandoline si asezati-le si pe deasupra.
Instructiuni video: