Acest ulei de masline extravirgin de intensitate robusta produs din masline verzi Picual are arome notabile de rosii si banane. Castigator al premiului Best In Class in 2023 de la Flos Olei.
Premii internationale recente:
2023NYIOOC- Aur
2022Oil China - Aur; London IOOC - Aur; ArgOliva - Aur
Furnizor Oficial al Casei Regale din Spania!
Aciditate: 0.11%
Incercati sa-l combinati cu salate verzi amare si legume prajite/la gratar. Dar, nu numai!
Un lider consecvent pe circuitul international de premii, acesta nu este un ulei de masline Picualul obisnuit.
Un ulei cu adevarat remarcabil intr-o clasa proprie, acest ulei de masline extravirgin este produs pe plantatiile de maslini situate la poalele Sierra Morena, lantul muntos nordic din provincia Jaén.
Recoltat la inceputul lunii noiembrie la punctul optim de coacere al maslinelor, acest ulei are caracteristici organoleptice exceptional de inalte, scotandu-l in evidenta fata de alte uleiuri datorita intensitatii si complexitatii aromei sale fructate. Aromele care includ rosii, mar, banane, migdale verzi, smochin, iarba proaspat taiata, dau un echilibru exceptional intre amar si picant.
Uleiul de masline extravirgin este uleiul de masline de cea mai buna calitate. Prin definitie, un ulei de masline extra virgin trebuie sa aiba o aroma de fructe, zero defecte, un nivel de acizi grasi liberi - aciditate sub 0,8% si sa fie obtinut prin extractie la rece sub 27°C. Cu cat aciditatea uleiului de masline este mai mica, cu atat uleiul este mai de calitate.
Varietate: Picual.
Exista sute de varietati de maslini, fiecare cu propriul gust si aroma.
Intensitate aroma: Robust.
Intensitatea se coreleaza cu cantitatea de amareala si/sau iuteala experimentata atunci cand se consuma ulei de masline extravirgin. Uleiul de masline cu putin amareala, care creeaza putine senzatii in partea din spate a gatului, este considerat usor.
Un ulei de masline foarte amar care provoaca o usoara senzatie de arsura sau picant in gura si gat, este robust. Evaluam intensitatea intre 5 valori: Usoara, Medie, Medie Robusta, Robusta si Extrema.
Polifenoli:333 (mg/kg)
Aciditate:0.11%
Arome si note de degustare: rosii, banane, migdale, iarba
Recoltare si consum: Ca produs alimentar proaspat, uleiul de masline depozitat corespunzator trebuie consumat in decurs de 2 ani de la momentul recoltarii pentru o aroma optima.
Recoltarea se desfasoara din octombrie pana in ianuarie in regiunile emisferei nordice si din aprilie pana in iulie in regiunile emisferei sudice.
Putem gati cu ulei de masline extra virgin?
Punctul de fum - the smoke point - al unui ulei de masline extravirgin adevarat este de 210°C, cu mult peste 177-191°C, necesar pentru majoritatea tipurilor de prajire.
Daca uleiul de masline are o aciditate mai mare si/sau contine impuritati (adesea reprezentative pentru uleiuri de calitate inferioara, produse in masa), punctul de fum poate fi redus cu pana la 10°C. De aceea, se recomanda sa prajiti alimentele cu un ulei de masline de inalta calitate si sa evitati amestecarea acestuia cu alte tipuri de uleiuri.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.
Aceasta tocanita savuroasa aduce laolalta puiul fraged, inimile delicate de anghinare Cynara si maslinele aromate, intr-un dans de arome autentice mediteraneene. Bucatile de pui sunt rumenite usor, pentru a obtine o crusta aurie, apoi gatite incet impreuna cu anghinare si masline intr-un sos bogat, condimentat cu usturoi, ceapa si ierburi aromatice. Anghinarea, cu textura sa delicata adauga un contrast placut cu dulceata cepei si aromele sarate...
Citeste mai mult
Aceasta reteta reuneste chiftelele hranitoare de quinoa si anghinare cu ouale prajite, pentru un preparat delicios si plin de savoare. Chiftelele sunt crocante la exterior si fragede in interior, combinand textura usor crocanta a quinoei cu delicatetea inimilor de anghinare. Acestea sunt asezonate cu ierburi aromatice si branza pentru un gust bogat. Ouale prajite, cu galbenusul moale si cremos, se asaza deasupra, adaugand o nota de prospetime si un plus...
Citeste mai mult
Acest preparat aduce impreuna ingredientele proaspete si aromate ale bucatariei mediteraneene, combinand inimile delicate de anghinare de la Cynara , dulceata naturala a rosiilor coapte si textura cremoasa a ricottei. Prin coacere, aromele se intensifica, oferind un amestec rafinat de gusturi: anghinarele devin fragede si absorb aromele ierburilor, in timp ce rosiile se caramelizeaza usor, oferind o nota dulce-acrisoara perfect echilibrata de branza...
Citeste mai mult
Aceasta reteta aduce impreuna doua ingrediente esentiale ale bucatariei mediteraneene: inimile fragede de anghinare de la Cynara si dovleacul copt, dulce si parfumat. Prin coacerea la cuptor, cele doua isi imbina aromele intr-un amestec perfect de gusturi si texturi. Inimile de anghinare, cu notele lor si textura delicata, se alatura dovleacului caramelizat, creand un contrast fascinant, fraged si crocant. Asezonate cu ulei de masline extra virgin,...
Citeste mai mult
Dacă ești în căutarea unei mese sănătoase și pline de arome pentru cei mici, această rețetă este perfectă pentru tine. Folosind paste BIO de la ALB-Gold , le vei oferi copiilor o masă echilibrată și nutritivă. Pastele ALB-Gold, disponibile în forme amuzante precum safari, ferma animalelor și dinozauri, vor transforma masa într-o adevărată aventură...
Citeste mai mult
Pentru o masa sofisticata si usor de preparat, aceasta reteta de somon marinat cu ceapa caramelizata Hida este alegerea perfecta. Combinatia de arome proaspete si dulci creeaza un echilibru perfect, transformand o simpla bucata de somon intr-un deliciu rafinat. Marinada de lamaie, mustar si ghimbir adauga somonului o nota picanta si aromata, in timp ce ceapa caramelizata Hida completeaza preparatul cu o dulceata subtila. Perfecta pentru 1-2 persoane,...
Citeste mai mult
Pentru a impresiona oaspetii cu un aperitiv simplu dar sofisticat, aceste bruschete cu peste merluciu si rosii caramelizate sunt alegerea ideala. Fileurile de merluciu, bine condimentate si prajite pana devin aurii, sunt asezate pe felii de paine prajita si stropite cu ulei de masline extra virgin Oro Bailen . Rosiile caramelizate HIDA adauga o nota dulce si intensa, completand perfect gustul delicat al pestelui. Aceasta combinatie de texturi si arome...
Citeste mai mult
Pentru o gustare rafinata si usor de preparat, acesti cartofi in straturi la cuptor cu ardei caramelizat Hida sunt alegerea perfecta. Cu un nivel de dificultate usor si un timp de preparare de 50 de minute, aceasta reteta transforma ingredientele simple in straturi delicate si pline de savoare. Feliile subtiri de cartofi, stropite cu ulei de masline si asezonate cu sare si rozmarin proaspat, sunt intercalate cu ardei caramelizat Hida, adaugand o nota...
Citeste mai mult
Daca esti in cautarea unei gustari delicioase si rapide, aceste vinete pane San Jacobos cu sunca, branza si ardei caramelizat sunt alegerea perfecta. Cu un nivel de dificultate usor si un timp de preparare de doar 30 de minute, aceasta reteta combina texturi crocante si arome bogate pentru a crea un deliciu culinar. Feliile de vanata prajite sunt umplute cu sunca, branza topita si ardei caramelizat Hida, apoi sunt trecute prin faina, ou batut si pesmet...
Citeste mai mult
Pentru cei care apreciaza combinatiile rafinate de arome si texturi, aceasta tarta cu sparanghel si ceapa caramelizata este o alegere excelenta. Utilizand ceapa caramelizata de la Hida, aceasta reteta adauga o dulceata subtila si delicioasa, completand perfect gustul delicat al sparanghelului si bogatia oualor. Ideala pentru un pranz sau o cina speciala, aceasta tarta nu doar ca impresioneaza prin gust, dar este si usor de pregatit, desi are un nivel...
Citeste mai mult
Daca sunteti in cautarea unei retete rapide si delicioase, branza de capra la cuptor cu sos de rosii este alegerea perfecta. Aceasta reteta combina aromele intense ale sosului de rosii Tomato Frito de la Hida cu textura cremoasa a branzei de capra, rezultand un preparat savuros si usor de realizat. Perfecta pentru o cina simpla, dar rafinata, aceasta reteta este ideala pentru a fi savurata alaturi de o felie de paine prajita si un strop de ulei de masline...
Citeste mai mult
Adina Suiu,
Un ulei de foarte buna calitate
RaspundeA fost util acest review?