Puiul Picant cu busuioc este o reteta clasica thailandeza, apreciata pentru combinatia sa delicioasa de arome picante si proaspete. Acest fel de mancare imbina perfect gustul intens al ardeilor chilli cu aroma subtila a busuiocului thailandez, creand un preparat echilibrat si savuros. Sosurile de peste si de stridii adauga adancime si complexitate, in timp ce usturoiul si ghimbirul ofera o baza aromatica robusta. Servit alaturi de orez jasmine, acest fel de mancare este ideal pentru cei care doresc sa experimenteze bogatia bucatariei thailandeze intr-un mod autentic si usor de pregatit acasa.
Daca folosesti busuioc normal in loc de busuioc thailandez pentru aceasta reteta, poti folosi aproximativ 20-30 de grame de frunze de busuioc proaspat.
Aceasta ar trebui sa fie o cantitate suficienta pentru a adauga aroma preparatului, tinand cont de faptul ca busuiocul normal are un gust mai dulce si mai putin intens decat busuiocul thailandez. Ajusteaza cantitatea in functie de preferintele tale personale si de intensitatea aromei dorite.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
500 grame de pui
-
4 catei de usturoi
-
1 ceapa
-
½ ardei gras rosu
-
150 grame fasole verde
-
1 legatura busuioc thailandez (sau 20-30 grame busuioc normal)
-
1-2 ardei chili, in functie de cat de picant doresti
-
3 linguri Go-Tan Sos de peste
-
1 lingura Go-Tan Sos de stridii
-
1 lingurita zahar
- 4 linguri ulei
Garnitura:
Mod de preparare:
-
Taie puiul in cuburi. Amesteca sosurile si zaharul intr-un bol, adauga puiul si lasa-l la temperatura camerei, aprox. 20 min.
-
Toaca fin ceapa si usturoiul. Taie ardeiul gras in fasii subtiri, indeparteaza capetele fasolei verzi si taie-le in trei. Rupe frunzele de busuioc. Taie ardeii chili in bucati mici.
-
Incalzeste un wok sau o tigaie. Pune uleiul in tigaie si prajeste usturoiul, ardeiul chili si fasolea verde. Amesteca bine, gateste timp de 1 minut, apoi adauga puiul si ceapa. Cand puiul incepe sa se rumeneasca, adauga ardeiul gras. Lasa la gatit putin sub 1 minut si gusta pentru a verifica daca este bine gatit si aromat.
-
Indeparteaza tigaia de pe foc si presara frunzele de busuioc. Amesteca totul inca o data.
-
Serveste imediat cu orez.