Burgerii Teriyaki sunt o combinatie delicioasa si inovativa intre bucataria asiatica si cea occidentala. Aceasta reteta aduce impreuna friptura de vita suculenta, marinata in sos Teriyaki aromat, si o varietate de legume proaspete, toate asezate pe chifle calde si crocante. Sosul de maioneza picanta cu Sriracha adauga un plus de savoare, iar varza rosie si rucola ofera textura si prospetime. Perfecti pentru un pranz sau o cina rapida si savuroasa, acesti burgeri vor impresiona cu siguranta prin gustul lor unic si echilibrat.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
500 grame de friptura de vita, taiata in bucati
-
1 ceapa, tocata
-
2 catei de usturoi, zdrobiti
-
15g ghimbir, ras
-
6 linguri de Sos Wok Teriyaki Go-Tan
-
30ml ulei de floarea-soarelui
-
¼ varza rosie, taiata in fasii subtiri
-
100g rucola
-
8 linguri de maioneza
-
Sos Sriracha Chilli-iute Go-Tan, in functie de cat de picant doresti
Mod de preparare:
-
Amesteca bine carnea, usturoiul si ghimbirul. Amesteca putina Sriracha in maioneza.
-
Preincalzeste cuptorul la 160°C (treapta 5-6 la cuptorul pe gaz). Taie chiflele in jumatate. Pune-le in cuptor pentru 5 minute pentru a le incalzi.
-
Incalzeste un wok sau o tigaie. Pune uleiul si ceapa in tigaie. Prajeste ceapa timp de 10 secunde, apoi adauga vita. Rumeneste carnea timp de 30 de secunde, apoi adauga sosul Wok Teriyaki Go-Tan. Amesteca sosul prin carne. Gusta si adauga mai mult sos, daca este necesar si gateste carnea in functie de preferinte.
-
Unge chiflele cu maioneza picanta si imparte carnea peste chifle. Pune putina varza rosie si rucola deasupra carnii si aseaza partea superioara a chiflei deasupra. Pofta buna!