Pizza cu Pui si Sos Sriracha este o reteta delicioasa si rapida, perfecta pentru o masa deosebita in timpul saptamanii. Aceasta pizza combina carnea suculenta de pui cu aroma picanta a sosului Sriracha, legume proaspete si branza topita. Sosul de iaurt grecesc si coriandru adauga o nota racoritoare si cremoasa, completand perfect acest preparat savuros.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25min
Cantitate: 2 persoane
Ingrediente necesare:
-
1 aluat de pizza
-
300g carne tocata de pui
-
1 catel de usturoi, tocat fin
-
1/2 ardei rosu, tocat
-
1/2 ardei verde, tocat
-
aproximativ 150g branza rasa
-
Frunze de coriandru proaspat
-
165 ml iaurt grecesc simplu
-
Sare, dupa gust
-
Lamaie (optional)
Mod de preparare:
-
Preincalzeste cuptorul la 200°C (400°F).
-
Desfa aluatul de pizza pe o tava de copt antiaderenta, tapetata cu hartie de copt. Combina 2 linguri de Sriracha, puiul si usturoiul. Intinde amestecul peste aluatul de pizza. Garniseste cu ardei si branza. Coace timp de 12 pana la 18 minute sau pana cand marginile aluatului devin aurii.
-
Combina coriandrul, iaurtul grecesc si 1 lingura de Sriracha intr-un bol. Adauga sare dupa gust. Pentru un plus de aroma, stoarce jumatate de lamaie in amestec.
-
Dupa ce pizza este coapta, toarna sosul de coriandru si Sriracha(de la pct. 3) deasupra. Decoreaza cu coriandru proaspat si arahide tocate, daca doresti.