Puiul cu miere si sriracha este o reteta delicioasa si rapida, perfecta pentru o masa savuroasa in timpul saptamanii. Combinatia de pui suculent, legume proaspete si sos dulce-picant de miere si Sriracha ofera un gust unic si echilibrat. Nucile caju adauga o nota crocanta, iar orezul alb completeaza perfect acest fel de mancare. Reteta este usor de preparat si gata in doar 25 de minute, fiind ideala pentru 4 persoane.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
500 grame piept de pui, taiat cubulete
-
½ castravete, taiat in bucati de 3 cm
-
½ ananas, taiat in bucati egale
-
1 ceapa mica, taiata in 8 bucati
-
1 lingura generoasa de miere
-
3 linguri sos de soia
-
1-2 linguri de Sriracha Go-Tan, in functie de cat de picant doresti
-
Sucul si coaja de la o lamaie
-
50 g nuci caju
-
1 lingura amidon de porumb
-
4 linguri ulei
Mod de preparare:
-
Amesteca mierea, sosul de soia, Sriracha, coaja si sucul de lamaie intr-un bol.
-
Dilueaza amidonul de porumb in 50 ml de apa. Incalzeste un wok sau o tigaie, pune uleiul in tigaie si prajeste bucatile de piept de pui. Cand puiul devine auriu, adauga ceapa. Amesteca ceapa si puiul impreuna, toarna sosul si adu-l la fierbere.
-
Amesteca pasta de amidon de porumb inca o data si toarn-o treptat in wok pana cand sosul ajunge la consistenta dorita. Nu turna toata pasta in sos deodata. Amesteca bine sosul si adauga castravetele si ananasul. Lasa sosul sa fiarba inca 2 minute. Gusta si adauga condimente suplimentare daca este necesar.
-
Indeparteaza tigaia de pe foc si presara nucile caju peste sos.
-
Serveste cu orez alb.