Supa de baza asiatica, cunoscuta si sub numele de Tom Ka Kai, este o reteta delicioasa si simpla, perfecta pentru a aduce aromele autentice ale bucatariei asiatice in bucataria ta. Aceasta supa combina legumele proaspete cu laptele de cocos cremos, sosul de soia si sosul de peste, creand un echilibru perfect intre dulce, sarat si umami. Optional, lemongrass-ul si frunzele de lamaie adauga o nota citrica si proaspata, completand acest preparat delicios. Perfecta pentru o masa usoara si reconfortanta, supa Tom Ka Kai este gata in doar 30 de minute si servita cel mai bine cu coriandru proaspat.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
1 ceapa rosie
-
1 morcov
-
1 ardei rosu
-
¼ telina
-
1 dovlecel
-
1 castravete
-
1 ardei rosu
-
1 litru supa de legume, pot fi folosite si cuburi pentru supa
-
2 linguri sos de soia Go-Tan
-
1 lingura sos de peste Go-Tan
-
300-400ml Lapte de cocos Go-Tan
-
Optional: lemongrass si frunze de lamaie
Necesar:
-
Blender
Mod de preparare:
-
Taie toate legumele in bucati.
-
Lasa legumele sa se rumeneasca fara ulei, astfel incat sa se prajeasca usor.
-
Adauga un strop de ulei pentru a inmuia legumele.
-
Adauga supa de legume si, optional, lemongrass si frunze de lamaie.
-
Lasa sa fiarba timp de 8-10 minute.
-
Scoate lemongrass-ul si adauga aprox. 250ml lapte de cocos.
-
Paseaza totul cu un blender sau blender de mana.
-
Asezoneaza cu sos de soia si sos de peste.
- Serveste supa si adauga o lingura de lapte de cocos la fiecare portie si decoreaza cu frunze de coriandru.
Instructiuni video: