Rasfata-te cu o explozie de arome autentice japoneze cu reteta noastra de vita Teriyaki. Friptura de vita suculenta, rumenita perfect si combinata cu legume crocante, este imbracata intr-un sos Teriyaki dulce-sarat de la Go-Tan, oferindu-ti o experienta culinara de neuitat. Aceasta masa delicioasa nu doar ca se pregateste rapid, dar iti aduce si o armonie perfecta de gusturi, ideala pentru o cina speciala, gata in doar 15 minute. Bucura-te de un preparat rafinat, usor de realizat acasa!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 15min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
aprox. 300 g friptura de vita (muschi, antricot sau vrabioara), feliata transversal
-
Piper dupa gust
-
Ulei
-
2 cepe rosii, taiate in inele
-
240 ml sos wok Teriyaki Go-Tan
-
Ceapa verde, taiata in inele
-
Broccoli, taiat in tulpini de 1,5 cm
-
Ardei gras rosu, taiat in fasii
-
3 linguri sos de soia Go-Tan
-
Optional: 3 linguri sherry
*O alternativa potrivita pentru sherry ar fi vinul alb sec sau un alt vin de gatit fortificat, precum Madeira sau Marsala. Acestea vor adauga o aroma similara si complexitate preparatului.*
Mod de preparare:
-
Opariti broccoli: Puneti o cratita cu apa si un praf de sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati buchetelele de broccoli si lasati-le sa fiarba timp de 2-3 minute, pana devin de un verde vibrant si sunt putin moi, dar inca crocante. Scurgeti broccoli si transferati-l imediat intr-un bol cu apa rece pentru a opri procesul de gatire. Scurgeti din nou si lasati deoparte.
-
Incalziti o tigaie wok cu un strop de ulei pe foc mediu-mare si prajiti friptura de vita feliata. Intoarceti bucatile de carne pentru a se rumeni uniform pe toate partile, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.
-
Scoateti friptura din tigaie impreuna cu lichidul rezultat si puneti-le intr-un bol. Adaugati amestecul de sherry si sos de soia peste carne si amestecati bine.
-
Adaugati putin ulei in tigaia wok si sotati ceapa rosie taiata in inele si ardeiul gras rosu taiat in fasii timp de 1 minut, amestecand constant.
-
Adaugati broccoli oparit si continuati sa amestecati bine, prajind inca 1-2 minute.
-
Adaugati sosul wok Teriyaki Go-Tan si continuati sa amestecati pentru a acoperi uniform legumele, prajind inca 1-2 minute.
-
Opriti focul si adaugati friptura cu amestecul de sherry si sos de soia in tigaie. Amestecati pentru a combina toate ingredientele si a incalzi carnea.
-
Serviti preparatul cu orez alb si garnisiti cu ceapa verde taiata in inele.