Rasfatati-va cu o explozie de arome autentice japoneze cu reteta noastra de orez pentru sushi. Simplu de pregatit si esential pentru orice preparat sushi, acest orez este perfect pentru a insoti pestele proaspat, legumele crocante sau fructele de mare.
Bucurati-va de un preparat rafinat, usor de realizat acasa!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
350ml apa rece
-
5 linguri otet de orez Saitaku
-
1 lingurita sare
Mod de preparare:
-
Intr-un castron, spalati orezul sub jetul de apa rece pana cand apa devine limpede. Acest proces indeparteaza excesul de amidon si ajuta la obtinerea unui orez mai pufos.
-
Transferati orezul intr-o cratita si adaugati 350ml de apa rece.
-
Puneti cratita pe foc mediu, acoperiti-o cu un capac si aduceti la fierbere. Odata ce incepe sa fiarba, reduceti focul la mic. Lasati sa fiarba usor timp de 10 minute fara a ridica capacul.
-
Dupa ce timpul de fierbere s-a incheiat, opriti focul si lasati orezul sa stea acoperit inca 15 minute. Acest pas este esential pentru ca orezul sa absoarba complet apa si sa devina pufos.
-
Pentru marinada, adaugati 5 linguri de otet de orez si 1 lingurita de sare intr-o tigaie.
-
Incalziti amestecul timp de un minut la foc mic-mediu, amestecand continuu pana cand sarea se dizolva complet.
-
Transferati orezul intr-un castron mare si, folosind o spatula de lemn, adaugati treptat amestecul de otet si sare peste orez, amestecand usor pentru a nu zdrobi boabele. Continuati sa amestecati pana cand orezul ajunge la temperatura camerei.