Adauga un strop de exotism in meniul tau cu aceasta delicioasa reteta de frigarui de pui cu salata chinezeasca de varza si mie-noodles. Inspirata din bucataria asiatica, aceasta reteta combina frigarui de pui fraged si aromat cu o salata crocanta de varza si mie-noodles, rezultand un preparat echilibrat si plin de savoare. Perfecta pentru o cina rapida si sanatoasa sau pentru a impresiona musafirii cu arome autentice chinezesti, aceasta reteta este usor de preparat si sigur va deveni un favorit in familia ta.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
Pentru salata:
-
125gr Mie-Noodles
-
90ml otet balsamic
-
4 linguri de sos de soia
-
4 lingurite de miere
-
8 linguri de ulei vegetal
-
3 linguri de seminte de susan prajite
-
500gr de varza chinezeasca
-
1 ardei dulce
-
1 buchet de ceapa de primavara
-
2 linguri de ulei de arahide
Pentru sticks de pui:
-
2 piepti de pui
-
ulei de arahide
-
frigarui
-
sare, piper
-
15gr ghimbir
-
100gr alune, prajite si sarate
-
250ml lapte de cocos
-
1 lingurita de Sambal Oelek
-
2 lingurite de zahar brun
-
2 linguri de suc de lamaie verde
Mod de preparare:
-
Se fierb Mie-Noodles intr-o oala mare cu apa clocotita cu sare pana cand sunt al dente.
-
Intre timp se spala varza chinezeasca taiata in felii subtiri si se prajeste intr-o tigaie cu ulei de arahide.
-
Se spala ardeiul dulce si ceapa de primavara. Se taie ardeiul dulce in felii subtiri, iar ceapa de primavara in inele. Se amesteca impreuna cu varza intr-un castron mare.
-
Scurgeti taiteii intr-o strecuratoare. Si se adauga la legume.
-
Pentru dressing, amestecati otetul balsamic, sosul de soia si mierea intr-un vas mic si fierbeti timp de 1 minut. Se lasa sa se raceasca. Apoi adaugati uleiul vegetal si amestecati bine.
-
Turnati dressingul peste salata si amestecati totul.
-
Se presara seminte de susan prajite peste salata.
-
Pentru sticks-urile de pui spalati pieptul de pui. Se taie pe lungime in aproximativ 6 felii subtiri. Se pun pe frigarui si se condimenteaza cu sare si piper.
-
Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei de arahide la foc mediu spre mare si se adauga frigaruile de pui. Gatiti-le cateva minute pe toate partile, pana cand devin aurii.
-
Pentru sosul de arahide se curata ghimbirul si se taie fin. Taiati alunele. Amestecati-le pe amandoua cu laptele de cocos, Sambal Oelek si zaharul intr-o oala mica si fierbeti-le timp de cateva minute. Apoi reduceti focul si fierbeti pana cand devine vascos. Se asezoneaza cu suc de lime, sare si piper.
-
Serviti salata cu sticks-urile de pui si sos de arahide.