Bucataria svabeasca este cunoscuta pentru preparatele sale satioase si pline de arome autentice, iar unul dintre cele mai reprezentative feluri de mancare sunt pastele svabesti. Aceste paste, denumite Spätzle, sunt un ingredient esential in numeroase retete traditionale din regiunea Schwaben, Germania. Pastele svabesti Königsspätzle de la ALB-Gold sunt realizate dupa retete autentice, folosind ingrediente de inalta calitate, pentru a aduce un gust autentic si o textura perfecta in farfuria ta.
Descopera deliciul acestei retete de paste svabesti cu varza creata si sunca, o combinatie savuroasa si reconfortanta, ideala pentru o masa de familie. Prepararea acestui fel de mancare este usoara si rapida, dar rezultatul final este cu adevarat spectaculos. Aroma varzei calite, combinata cu gustul cremos al smantanii si branzei, alaturi de sunca prajita, transforma aceasta reteta intr-un festin al simturilor. Pastele Königsspätzle de la ALB-Gold adauga o nota autentica si de calitate superioara acestui preparat traditional.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
-
350g paste svabesti Königsspätzle, Descopera gama completa de paste svabesti si personalizeaza reteta, click.
-
1 ceapa
-
500 g de varza creata
-
150 g sunca, taiata in cubulete
-
100 ml supa de legume, pot fi folosite si cuburi pentru supa
-
200 ml smantana pentru gatit
-
300 g branza, rasa
-
Sare, piper
-
Nucsoara, macinata
-
Chimen, macinat
-
1 lingura de suc de lamaie
Mod de preparare:
-
Se spala ceapa si varza creata. Se toaca ceapa si se desprinde tulpina de la varza creata. Se taie sau se maruntesc frunzele in fasii subtiri.
-
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa clocotita cu putina sare pana cand sunt al dente. Se strecoara si se pastreaza putina apa clocotita pentru sos.
-
Prajiti sunca in ulei incins si puneti-o deoparte. Prajiti varza si ceapa. Adaugati pastele, supa de legume si smantana. Se aduce la fierbere. Se adauga branza si se topeste.
-
Se adauga sunca prajita si se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara, chimen si suc de lamaie. Daca doriti, presarati ceapa prajita si serviti imediat.