Bine ati venit pe blogul nostru culinar! Astazi va prezentam o reteta delicioasa si sanatoasa, inspirata din bucataria bavareza: Frigarui de crenvursti albi Munich Style si legume. Aceasta reteta este perfecta pentru o masa rapida si savuroasa, aducand impreuna aromele autentice ale crenvurstilor albi, cunoscuti sub numele de Weisswurst, cu prospetimea legumelor.
Frigaruile de crenvursti albi si legume sunt ideale pentru gratar, dar se pot prepara cu usurinta si la cuptor. Combinatia de dovlecel, morcov si masline negre confera un contrast de texturi si arome, in timp ce cimbrul adauga o nota de prospetime. Aceasta reteta nu doar ca este usor de preparat, dar este si foarte versatila, putand fi servita ca aperitiv sau fel principal.
Indiferent daca sunteti un pasionat al bucatariei germane sau cautati noi idei pentru mesele de zi cu zi, aceste frigarui de crenvursti albi si legume vor fi cu siguranta pe placul tuturor. Sa trecem la treaba si sa pregatim impreuna aceste frigarui savuroase si sanatoase!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25 min
Cantitate: 8 frigarui
Ingrediente necesare:
-
2 bucati de crenvursti albi Munich Style
-
1 dovlecel mic
-
1 morcov
-
3 linguri ulei de masline extra virgin Oro Bailen
-
4 crengute de cimbru
Mod de preparare:
-
Curatati carnatii de coaja si taiati-i pe lungime in felii subtiri. Spalati dovlecelul, curatati morcovul si taiati-i pe amandoi pe lungime in felii subtiri.
-
Inmuiati 8 scobitori de lemn in apa. Puneti pe o felie de carnat o felie de leguma si o maslina (vom avea 4 frigarui cu dovlecel si 4 cu morcov), rulati si fixati cu o scobitoare, apoi ungeti cu ulei de masline.
-
Spalati, uscati cimbrul si puneti-l pe frigarui iar apoi bagati-le in cuptorul preincalzit la 200 °C, sau pe gratar.. Intoarceti de mai multe ori (aprox. 15 min.).