Descoperiti savoarea autentica a Bavariei cu aceasta reteta de Gröstel cu crenvursti albi in stil München. Perfecta pentru un pranz sau o cina reconfortanta, aceasta combinatie delicioasa de cartofi prajiti crocanti, cubulete de bacon si crenvursti albi este usor de preparat si plina de arome traditionale. Completati acest fel de mancare cu cimbru proaspat pentru un gust desavarsit.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 45 min
Cantitate: 2 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 bucati de crenvursti albi Zimmermann
-
400 g cartofi, fermi
-
1 ceapa
-
1 lingura de cubulete de bacon
-
2 linguri de ulei de masline
-
6 crengute de cimbru
Mod de preparare:
-
Curatati, spalati si taiati cartofii in cuburi mari. Fierbeti-i in apa sarata timp de aproximativ 15 minute. Curatati si taiati ceapa in cuburi, curatati crenvurstii si taiati-i in felii de aproximativ 1 cm grosime.
-
Scurgeti cartofii si lasati-i sa se usuce bine. Incalziti 2 linguri de ulei in tigaie si prajiti cartofii si cubuletele de bacon pana devin crocante, aproximativ 6-8 minute.
-
Adaugati ceapa si feliile de crenvursti albi si prajiti inca 3 minute.
-
Spalati cimbrul si desfaceti frunzele de pe tulpini. Condimentati Gröstl cu cimbru, sare si piper.
-
Puneti Gröstl pe o farfurie si serviti imediat.