Bine ati venit pe blogul nostru de retete, unde astazi va invitam sa descoperiti un preparat traditional bavarez reinterpretat pentru bucataria moderna: gulas de Crenvursti Albi - Munich Style. Aceasta reteta aduce impreuna aromele autentice ale Germaniei, oferindu-va o mancare reconfortanta si savuroasa, perfecta pentru zilele racoroase.
Crenvurstii albi, cunoscuti sub numele de Weisswurst, sunt un simbol al bucatariei bavareze si sunt indragiti pentru textura lor fina si gustul delicat. In combinatie cu legume proaspete, condimente aromate si sosul bogat de gulas, acest preparat devine un festin culinar de neuitat.
Prepararea gulasului de crenvursti albi este simpla si rapida, iar rezultatul este o mancare care va va cuceri prin savoarea sa. Perfect pentru a fi savurat alaturi de o felie de paine alba proaspata sau un pahar de bere bavareza, acest gulas va va transporta direct in inima München-ului.
Fie ca sunteti un pasionat al bucatariei germane sau cautati o reteta noua si delicioasa pentru a va surprinde familia si prietenii, gulasul de Crenvursti Albi - Munich Style este alegerea ideala. Haideti sa incepem calatoria culinara si sa aducem un strop de Bavaria in bucataria noastra!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 45 min
Cantitate: 2 persoane
Ingrediente necesare:
-
4 bucati de carnati albi Zimmermann
-
1 ceapa
-
1 catel de usturoi
-
3 crengute de cimbru
-
1 lingura pasta de rosii
-
2 linguri ulei de masline
-
2 ardei gras rosu
-
2 linguri faina
-
1 lingura pudra de boia dulce
-
1 lingurita pudra de chili
Mod de preparare:
-
Curatati carnatii albi Zimmermann si taiati-i in felii de aproximativ 1 cm grosime.
-
Tocati usturoiul foarte marunt, curatati ceapa si taiati-o in fasii grosiere.
-
Spalati ardeii, indepartati semintele si taiati-i cuburi mari.
-
Caliti totul intr-o oala cu putin ulei, apoi adaugati carnatii si prajiti amestecand. Adaugati pasta de rosii si continuati sa amestecati.
-
Spalati cimbrul si rupeti-l de pe tulpini. Adaugati cimbrul, pudra de paprika si cea de chili, precum si sare si piper, apoi faina si turnati 0.75 litri de apa. Fierbeti la foc mic timp de 30 de minute.
-
Taiati castravetii murati in felii si adaugati-i la gulasul de carnati albi. La sfarsitul timpului de gatire, condimentati cu sare si piper si serviti cu paine alba.