Pentru o gustare savuroasa si eleganta, aceste foietaje cu ceapa caramelizata Hida si sardine sunt alegerea perfecta. Cu un nivel de dificultate usor si un timp de preparare de doar 40 de minute, aceasta reteta aduce impreuna dulceata cepei caramelizate si gustul bogat al sardinei, totul invelit intr-un aluat crocant de foietaj. Ideal pentru a fi servite ca aperitive sau la un brunch sofisticat, aceste foietaje sunt usor de preparat si garantat sa impresioneze. Cresonul adaugat la final ofera o nota proaspata si usor picanta, completand perfect gusturile.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 15 buc. foietaj
Ingrediente necesare:
-
1 aluat pentru foietaj
-
1 borcan de ceapa caramelizata Hida
-
2 conserve de sardine in ulei de masline
-
Creson (optional)
-
Sare
-
Piper
-
1 ou batut
Mod de preparare:
-
Intindeti foietajul si taiati-l in dreptunghiuri de aceeasi marime. Asezati bucatile de foietaj pe o hartie de copt, intr-o tava.
-
Adaugati cateva lingurite de ceapa caramelizata pe fiecare bucata de foitaj si cate o sardina deasupra, dupa ce le-ati scurs de ulei.
-
Se asezoneaza cu sare si piper si se ung marginile aluatului cu oul batut.
-
Se coace la 200ºC pana cand foietajul devine auriu.
-
Se serveste cu putin creson deasupra(optional)
Instructiuni video: