Pentru o gustare rafinata si usor de preparat, acesti cartofi in straturi la cuptor cu ardei caramelizat Hida sunt alegerea perfecta. Cu un nivel de dificultate usor si un timp de preparare de 50 de minute, aceasta reteta transforma ingredientele simple in straturi delicate si pline de savoare. Feliile subtiri de cartofi, stropite cu ulei de masline si asezonate cu sare si rozmarin proaspat, sunt intercalate cu ardei caramelizat Hida, adaugand o nota dulce si bogata. Acest preparat este ideal pentru a impresiona oaspetii sau pentru a va rasfata cu o cina speciala.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 50min
Cantitate: 2 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 cartofi mari
-
Ardei caramelizat Hida, personalieaza reteta cu produsul caramelizat preferat, click
-
Sare
- Rozmarin proaspat
Mod de preparare:
-
Se curata cartofii de coaja si se taie in felii foarte subtiri cu ajutorul unei mandoline.
-
Se stropesc cartofii cu ulei de masline si se adauga sare dupa gust. Aranjati cartofii, intr-o tava, in mai multe straturi de felii mai late (cele de la mijlocul cartofului)
-
Adaugati ardeiul caramelizat deasupra fiecarui teanc de cartofi si acoperiti cu feliile mai mici (cele din extremitatile cartofului).
-
Puneti millefeuille-ul in cuptor si coaceti timp de 35-40 de minute la 180*C.
-
Adaugati mai mult ardei caramelizat deasupra millefeuille-ului si decorati-l cu putin rozmarin proaspat inainte de a-l servi.
Instructiuni video: