Aceasta tocanita savuroasa aduce laolalta puiul fraged, inimile delicate de anghinare Cynara si maslinele aromate, intr-un dans de arome autentice mediteraneene. Bucatile de pui sunt rumenite usor, pentru a obtine o crusta aurie, apoi gatite incet impreuna cu anghinare si masline intr-un sos bogat, condimentat cu usturoi, ceapa si ierburi aromatice.
Anghinarea, cu textura sa delicata adauga un contrast placut cu dulceata cepei si aromele sarate ale maslinelor.
Aceasta tocanita de pui si anghinare cu masline este perfecta pentru pranzurile linistite in familie sau pentru cinele cu prietenii, oferind o experienta culinara reconfortanta si plina de savoare, inspirata de bogatia bucatariei mediteraneene. Savurati-o alaturi de o felie de paine crocanta sau un pahar de vin alb, pentru o calatorie gastronomica de neuitat!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 60min
Cantitate: 4 portii
Ingrediente necesare:
-
4 borcane de 200gr de inimioare de anghinare marinate Cynara
-
6 coapse de pui, cu excesul de grasime si piele curatate
-
Sare si piper
-
2 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
1 bulb mic de fenicul, decojit si taiat in felii subtiri
-
1 ceapa galbena mica, curatata si taiata felii subtiri
-
4 catei de usturoi, curatati de coaja
-
60ml supa de pui, puteti folosi si supa cuburi
-
2 linguri de patrunjel tocat fin
-
2 linguri de tarhon tocat marunt
-
2 linguri de frunze de fenicul tocate marunt
-
2 linguri de smantana
-
100gr de masline kalamata fara samburi
Mod de preparare:
-
Se incalzeste o tigaie mare de fonta la foc mediu-mare. Se condimenteaza coapsele de pui cu sare si piper. Adaugati uleiul de masline si rumeniti mai intai pielea coapsei. Gatiti timp de 5 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc. Scoateti puiul din tigaie si dati-l deoparte.
-
Adaugati feniculul, ceapa si usturoiul in tigaie si amestecati, razuind orice bucatele lipite de pe fundul tigaii. Asezonati cu un varf de cutit de sare si piper si gatiti timp de 5 minute sau pana se inmoaie. Adaugati din nou puiul in tigaie, impreuna cu anghinarele si supa de pui. Acoperiti tigaia si fierbeti la foc mediu mic timp de 45 de minute.
-
Adaugati ierburile tocate, smantana si maslinele si serviti imediat.
Instructiuni video: