Acest sandvis aduce laolalta arome vibrante si texturi contrastante, combinand prospetimea salatei de anghinare marinate cu cremozitatea oualelor si consistenta cartofilor. Anghinarele marinate, cu gustul lor proaspat si acidulat, ofera o baza rafinata pentru acest sandvis, adaugand un plus de savoare. Ouale fierte si cartofii completeaza armonios acest amestec, oferind un contrast subtil intre gusturile delicate si textura crocanta a chiflei.
Sandvisul cu salata de anghinare marinate, oua si cartofi este alegerea ideala pentru un pranz rapid, dar savuros, sau pentru un mic dejun reconfortant care iti ofera energie pentru intreaga zi. O adevarata calatorie culinara intr-un singur sandvis!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 25 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 borcane de 180gr inimi de anghinare marinate Cynara, scurse si taiate marunt
-
1 kilogram de cartofi rosii
-
3 oua mari
-
30gr ceapa verde, taiata felii subtiri
-
3 linguri de arpagic, tocat marunt
-
170gr de maioneza
-
1 lingura de sare
-
1/2 lingurita de piper negru
-
6 frunze de salata verde
-
12 felii de paine integrala
Mod de preparare:
-
Puneti cartofii si ouale intr-o oala medie. Acoperiti-le cu apa rece, acoperiti oala si aduceti-o la fierbere. Fierbeti ouale timp de 10 minute si scoateti-le cu o lingura. Scufundati-le imediat in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire. Continuati sa gatiti cartofii pana cand sunt moi (verifica cu o furculita). Scurgeti cartofii si, cand sunt suficient de reci pentru a putea fi manevrati, curatati-i atat pe ei, cat si ouale.
-
Taiati cartofii si ouale in bucati de marime medie si combinati-le intr-un castron cu anghinarele marinate Cynara scurse si tocate, ceapa verde, arpagic, maioneza, sare si piper negru.
-
Incalziti o presa de panini sau o plita. Intindeti mixul pe prima felie si acoperiti-l cu salata si o alta felie de paine deasupra, pentru a realiza sandvisul. Prajiti sandvisul pana cand devine auriu si crocant. Se serveste imediat.
Instructiuni video: