Chiftele de quinoa si anghinare cu oua prajite

Chiftele de quinoa si anghinare cu oua prajite

Aceasta reteta reuneste chiftelele hranitoare de quinoa si anghinare cu ouale prajite, pentru un preparat delicios si plin de savoare. Chiftelele sunt crocante la exterior si fragede in interior, combinand textura usor crocanta a quinoei cu delicatetea inimilor de anghinare. Acestea sunt asezonate cu ierburi aromatice si branza pentru un gust bogat. Ouale prajite, cu galbenusul moale si cremos, se asaza deasupra, adaugand o nota de prospetime si un plus de proteine.

Savurati aceasta combinatie de chiftele nutritive si oua prajite pentru un mic dejun consistent, un brunch sofisticat sau chiar o cina usoara.

 

Nivel de dificultateMediu      
Timp de preparare: 45min     
Cantitate4 persoane


Ingrediente necesare:

  • 1 borcan de Inimi de anghinare, taiate in bucati mici

  • 90gr quinoa, clatita

  • sare

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen, plus mai mult pentru prajire

  • 1 ceapa galbena mica, taiata marunt

  • 1 catel de usturoi, tocat marunt

  • coriandru

  • piper negru

  • 2 oua

  • 100gr pesmet panko

  • 50gr parmezan ras fin

  • 2 linguri de patrunjel tocat fin

  • 2 linguri de arpagic tocat marunt

  • 4 pana la 6 oua mari, in functie de numarul de persoane care mananca
     

Mod de preparare:

  1. Aduceti 250ml apa la fierbere intr-o cratita mica, la foc mare. Adaugati quinoa si o lingurita de sare. Se amesteca, se reduce focul la mediu, se acopera cu un capac si se fierbe timp de 20 de minute pana cand quinoa a absorbit toata apa si este frageda. Se da deoparte pentru a se raci.

  2. Incalziti o tigaie medie la foc mediu-mare. Adaugati uleiul de masline extravirgin Oro Bailen si gatiti ceapa si usturoiul timp de 3 minute. Adaugati anghinarele Cynara, taiate in bucati mici, o lingurita de sare, coriandrul si piperul negru si gatiti inca 2 minute. Dati deoparte pentru a se raci usor.

  3. Intr-un castron, bateti ouale impreuna cu pesmetul, parmezanul, patrunjelul si arpagicul. Adaugati amestecul de quinoa si anghinare racit, facute anterior. Se amesteca toate ingredientele.

  4. Incalziti o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati suficient ulei de masline extravirgin pentru a acoperi fundul tigaii. Faceti o chiftea din amestec, dandu-i o forma rotunda. Adaugati mai multe chiftele in tigaie fara a le supraaglomera si gatiti timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin aurii. Terminati de prajit tot amestecul. Scoateti-le pe prosoape de hartie daca este nevoie.

  5. Prajiti ouale in ulei de masline. Incalziti o tigaie antiaderenta mica la foc mediu-mare, folosind suficient ulei de masline pentru a acoperi fundul tigaii. Spargeti unul sau doua oua pe rand in tigaie. Se condimenteaza cu sare si, cu ajutorul unei linguri, se varsa uleiul fierbinte pe partea superioara a oualelor. Gatiti pana cand albusul este inchegat si marginile sunt crocante, dar galbenusul este moale.

  6. Acoperiti chiftelele de quinoa si anghinare cu ouale prajite si serviti.
     

Instructiuni video:
Postarea urmatoare Postarea anterioara
  • M A

    Marin Andreea

    quot

    ⭐⭐⭐⭐⭐
    Foarte gustos.
    Cei de la magazin au ambalat bine produsele

  • M G

    Mara Grigoriu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Produse de calitate!
    Am fost foarte incantata, desi sincer nu ma asteptam.
    Recomand cu incredere!
  • M B

    Maria Felicia Bratu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
     
    Rapiditate, promptitudine, produse de calitate si personal calificat. Recomand cu toata increderea. Daca ar fi mai multi ca voi, Romania ar fi alta. Va multumim.
  • M A

    Monia Antohe

    quot Comanda sosește mereu rapid, toate produsele sunt foarte atent ambalate, produsele sunt de f buna calitate, comunicare foarte buna cu angajații EIH.
  • S C

    Smaranda Constantinescu

    quot Ma bucur mult ca am descoperit acest magazin. Pana acum toate produsele comandate au fost exceptionale.
  • C M

    Ciobotia Maria

    quot Produse super, livrare super, totul foarte bine. Diversitate si grija, multumesc!
  • V B

    Viorel Bucur

    quot Un produs peste așteptări.Reactie rapidă în preluarea comenzii și livrare.Cu siguranță voi reveni cu alte comenzi.
  • I D

    Ioana Durbaca

    quot Produsele corespund cu descrierea. Comanda a venit rapid. Recomand!
  • M F

    Mihail Fildan

    quot Livrare prompta, produse de calitate.
  • O P

    Ovidiu Popescu

    quot Superrrrr!
  • A G

    Alin Grecu

    quot Promptitudine, corectitudine, sigur voi mai comanda și alta data
  • C A

    Corneliu Apopei

    quot Produse foarte bune si rapiditate in trimiterea produselor. Voi mai vizita site-ul dumneavoastra.
  • N G

    Navlau Ghiulfidan

    quot Produse de calitate ! Nota 10+ Gusta si nu vei regreta!
  • F M

    Fulea Monica

    quot A fost usor de comandat iar produsele au ajuns foarte repede. Multumesc echipei pt promptitudine! Produsele sunt de nota 10!
  • P G

    Plop Gabriela

    quot Îmi plac produsele pe care le aveți, voi mai cumpăra pt. că nu se găsesc oriunde. mulțumesc!
  • D S

    Diana Stanciu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Supa Miso este neașteptat de bună și poate fi folosită ca bază pentru o grămadă de varietăți de supe.
    Amestecul pentru burgeri vegani este foarte ușor de folosit, dintr-o pungă am făcut șase burgeri și sunt foarte buni ca textură, gust și sațietate.

     
  • C S

    Cristina Alexandra Stancescu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Foarte multumita de servicii, livrare rapida si impecabila, produse de inalta calitate.
    Recomand oricui maslinele Kalamata Fos, the best. Recent le-am incercat si pe cele verzi si pasta de masline Kalamata.
    Foarte, foarte bune!

     

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!