Aceasta reteta reuneste chiftelele hranitoare de quinoa si anghinare cu ouale prajite, pentru un preparat delicios si plin de savoare. Chiftelele sunt crocante la exterior si fragede in interior, combinand textura usor crocanta a quinoei cu delicatetea inimilor de anghinare. Acestea sunt asezonate cu ierburi aromatice si branza pentru un gust bogat. Ouale prajite, cu galbenusul moale si cremos, se asaza deasupra, adaugand o nota de prospetime si un plus de proteine.
Savurati aceasta combinatie de chiftele nutritive si oua prajite pentru un mic dejun consistent, un brunch sofisticat sau chiar o cina usoara.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 45min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
1 borcan de Inimi de anghinare, taiate in bucati mici
-
90gr quinoa, clatita
-
sare
-
2 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen, plus mai mult pentru prajire
-
1 ceapa galbena mica, taiata marunt
-
1 catel de usturoi, tocat marunt
-
coriandru
-
piper negru
-
2 oua
-
100gr pesmet panko
-
50gr parmezan ras fin
-
2 linguri de patrunjel tocat fin
-
2 linguri de arpagic tocat marunt
-
4 pana la 6 oua mari, in functie de numarul de persoane care mananca
Mod de preparare:
-
Aduceti 250ml apa la fierbere intr-o cratita mica, la foc mare. Adaugati quinoa si o lingurita de sare. Se amesteca, se reduce focul la mediu, se acopera cu un capac si se fierbe timp de 20 de minute pana cand quinoa a absorbit toata apa si este frageda. Se da deoparte pentru a se raci.
-
Incalziti o tigaie medie la foc mediu-mare. Adaugati uleiul de masline extravirgin Oro Bailen si gatiti ceapa si usturoiul timp de 3 minute. Adaugati anghinarele Cynara, taiate in bucati mici, o lingurita de sare, coriandrul si piperul negru si gatiti inca 2 minute. Dati deoparte pentru a se raci usor.
-
Intr-un castron, bateti ouale impreuna cu pesmetul, parmezanul, patrunjelul si arpagicul. Adaugati amestecul de quinoa si anghinare racit, facute anterior. Se amesteca toate ingredientele.
-
Incalziti o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati suficient ulei de masline extravirgin pentru a acoperi fundul tigaii. Faceti o chiftea din amestec, dandu-i o forma rotunda. Adaugati mai multe chiftele in tigaie fara a le supraaglomera si gatiti timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana cand devin aurii. Terminati de prajit tot amestecul. Scoateti-le pe prosoape de hartie daca este nevoie.
-
Prajiti ouale in ulei de masline. Incalziti o tigaie antiaderenta mica la foc mediu-mare, folosind suficient ulei de masline pentru a acoperi fundul tigaii. Spargeti unul sau doua oua pe rand in tigaie. Se condimenteaza cu sare si, cu ajutorul unei linguri, se varsa uleiul fierbinte pe partea superioara a oualelor. Gatiti pana cand albusul este inchegat si marginile sunt crocante, dar galbenusul este moale.
-
Acoperiti chiftelele de quinoa si anghinare cu ouale prajite si serviti.