Impresioneaza-ti invitatii cu o reteta sofisticata si plina de arome: Tempura de anghinare cu sos dulce-acrisor si aioli picant. Anghinarele Cynara, recunoscute pentru calitatea lor superioara si gustul rafinat, adauga o nota de eleganta acestui preparat. Produsele Saitaku, inspirate din bucataria asiatica, garanteaza un rezultat autentic si delicios. Aluatul tempura crocant, combinat cu anghinarele fragede, creeaza o experienta culinara de neuitat. Sosul dulce-acrisor, cu note de ananas si otet de orez, echilibreaza perfect picantul sos aioli. Aceasta reteta este ideala pentru o cina speciala sau un aperitiv rafinat.
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru sosul aioli picant:
-
100ml maioneza
-
1 1/2 linguri de apa
-
1 lingura de pasta de tomate
-
1 catel de usturoi mic, tocat marunt sau dat pe razatoare
-
1/2 lingura de unt topit
-
2 lingurite de zahar
-
1 lingura de sriracha
-
1/4 lingurita de boia de ardei
-
1 lingurita boia de ardei iute
-
Un varf de cutit de sare si piper
Pentru sosul dulce-acrisor:
-
1 lingura de amidon de porumb
-
1 lingura de apa
-
150ml suc de ananas
-
75ml otet de orez
-
60 gr zahar brun deschis
-
3 linguri de ketchup
-
1 lingura de sos de soia sau Tamari
Pentru tempura:
-
2 borcane Inimi de anghinare Mini baby, scurse, tamponate si uscate
-
500ml ulei vegetal
Mod de preparare:
Pentru sosul aioli:
- Se amesteca toate ingredientele impreuna. Gustati si ajustati sarea, piperul si sriracha in functie de preferinte. Puneti la frigider pana cand sunteti gata sa serviti.
Pentru sosul dulce-acrisor:
-
Intr-un bol mic,amesteca impreuna amidonul de porumb si apa pentru a crea o pasta. Puneti deoparte.
-
Intr-o cratita medie, combinati sucul de ananas, otetul de orez, zaharul brun, ketchupul si sosul de soia si aduceti la fierbere la foc mediu. Incorporati suspensia de amidon de porumb si gatiti pana cand se ingroasa, aproximativ 1-2 minute.
-
Se ia de pe foc si se foloseste imediat sau se pastreaza intr-un recipient etans in frigider timp de pana la doua saptamani.
Pentru anghinarele in Tempura Batter Mix Saitaku:
A se prepara chiar inainte de gatire.
-
Puneti 150ml de apa foarte rece de la frigider intr-un bol.
-
Adaugati plicul de Tempura Batter Mix si amestecati rapid pana faina devine umeda. Nu folositi telul pentru a amesteca mixul! Este normal sa apara cocoloase mici de faina la suprafata amestecului.
-
Incingeti ulei intr-o tigaie inalta pana devine foarte fiebinte - ca ordin de masura, aproximativ 5 cm de ulei ca si adancime.
-
Inimile de anghinare, se scurg si se "tavalesc" prin mixul Tempura, se inlatura excesul de mix, iar mai apoi se scufunda in uleiul incins.
-
Lasati la prajit pana cand capata culoarea maro deschis-aurie, aproximativ 3 minute. Odata gatite, scoateti bucatile si asezati-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
-
Se presara cu sare. Serviti imediat cu sosul dulce-acrisor si aioli alaturi.
Instructiuni video: