Tempura de anghinare cu sos dulce-acrisor si aioli picant

Tempura de anghinare cu sos dulce-acrisor si aioli picant

Impresioneaza-ti invitatii cu o reteta sofisticata si plina de arome: Tempura de anghinare cu sos dulce-acrisor si aioli picant. Anghinarele Cynara, recunoscute pentru calitatea lor superioara si gustul rafinat, adauga o nota de eleganta acestui preparat. Produsele Saitaku, inspirate din bucataria asiatica, garanteaza un rezultat autentic si delicios. Aluatul tempura crocant, combinat cu anghinarele fragede, creeaza o experienta culinara de neuitat. Sosul dulce-acrisor, cu note de ananas si otet de orez, echilibreaza perfect picantul sos aioli. Aceasta reteta este ideala pentru o cina speciala sau un aperitiv rafinat.

 

Nivel de dificultateMediu        
Timp de preparare: 40min     
Cantitate4 persoane


Ingrediente necesare:

Pentru sosul aioli picant:

  • 100ml maioneza

  • 1 1/2 linguri de apa

  • 1 lingura de pasta de tomate

  • 1 catel de usturoi mic, tocat marunt sau dat pe razatoare

  • 1/2 lingura de unt topit

  • 2 lingurite de zahar

  • 1 lingura de sriracha

  • 1/4 lingurita de boia de ardei

  • 1 lingurita boia de ardei iute

  • Un varf de cutit de sare si piper


Pentru sosul dulce-acrisor:

  • 1 lingura de amidon de porumb

  • 1 lingura de apa

  • 150ml suc de ananas

  • 75ml otet de orez

  • 60 gr zahar brun deschis

  • 3 linguri de ketchup

  • 1 lingura de sos de soia sau Tamari


Pentru tempura:

 

Mod de preparare:

Pentru sosul aioli:

  1. Se amesteca toate ingredientele impreuna. Gustati si ajustati sarea, piperul si sriracha in functie de preferinte. Puneti la frigider pana cand sunteti gata sa serviti.


Pentru sosul dulce-acrisor:

  1. Intr-un bol mic,amesteca impreuna amidonul de porumb si apa pentru a crea o pasta. Puneti deoparte.

  2. Intr-o cratita medie, combinati sucul de ananas, otetul de orez, zaharul brun, ketchupul si sosul de soia si aduceti la fierbere la foc mediu. Incorporati suspensia de amidon de porumb si gatiti pana cand se ingroasa, aproximativ 1-2 minute.

  3. Se ia de pe foc si se foloseste imediat sau se pastreaza intr-un recipient etans in frigider timp de pana la doua saptamani.


Pentru anghinarele in Tempura Batter Mix Saitaku:

A se prepara chiar inainte de gatire

  1. Puneti 150ml de apa foarte rece de la frigider intr-un bol.

  2. Adaugati plicul de Tempura Batter Mix si amestecati rapid pana faina devine umeda. Nu folositi telul pentru a amesteca mixul! Este normal sa apara cocoloase mici de faina la suprafata amestecului.

  3. Incingeti ulei intr-o tigaie inalta pana devine foarte fiebinte - ca ordin de masura, aproximativ 5 cm de ulei ca si adancime.

  4. Inimile de anghinare, se scurg si se "tavalesc" prin mixul Tempura, se inlatura excesul de mix, iar mai apoi se scufunda in uleiul incins.

  5. Lasati la prajit pana cand capata culoarea maro deschis-aurie, aproximativ 3 minute. Odata gatite, scoateti bucatile si asezati-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

  6. Se presara cu sare. Serviti imediat cu sosul dulce-acrisor si aioli alaturi.
     

Instructiuni video:

Postarea urmatoare Postarea anterioara
  • M A

    Marin Andreea

    quot

    ⭐⭐⭐⭐⭐
    Foarte gustos.
    Cei de la magazin au ambalat bine produsele

  • M G

    Mara Grigoriu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Produse de calitate!
    Am fost foarte incantata, desi sincer nu ma asteptam.
    Recomand cu incredere!
  • M B

    Maria Felicia Bratu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
     
    Rapiditate, promptitudine, produse de calitate si personal calificat. Recomand cu toata increderea. Daca ar fi mai multi ca voi, Romania ar fi alta. Va multumim.
  • M A

    Monia Antohe

    quot Comanda sosește mereu rapid, toate produsele sunt foarte atent ambalate, produsele sunt de f buna calitate, comunicare foarte buna cu angajații EIH.
  • S C

    Smaranda Constantinescu

    quot Ma bucur mult ca am descoperit acest magazin. Pana acum toate produsele comandate au fost exceptionale.
  • C M

    Ciobotia Maria

    quot Produse super, livrare super, totul foarte bine. Diversitate si grija, multumesc!
  • V B

    Viorel Bucur

    quot Un produs peste așteptări.Reactie rapidă în preluarea comenzii și livrare.Cu siguranță voi reveni cu alte comenzi.
  • I D

    Ioana Durbaca

    quot Produsele corespund cu descrierea. Comanda a venit rapid. Recomand!
  • M F

    Mihail Fildan

    quot Livrare prompta, produse de calitate.
  • O P

    Ovidiu Popescu

    quot Superrrrr!
  • A G

    Alin Grecu

    quot Promptitudine, corectitudine, sigur voi mai comanda și alta data
  • C A

    Corneliu Apopei

    quot Produse foarte bune si rapiditate in trimiterea produselor. Voi mai vizita site-ul dumneavoastra.
  • N G

    Navlau Ghiulfidan

    quot Produse de calitate ! Nota 10+ Gusta si nu vei regreta!
  • F M

    Fulea Monica

    quot A fost usor de comandat iar produsele au ajuns foarte repede. Multumesc echipei pt promptitudine! Produsele sunt de nota 10!
  • P G

    Plop Gabriela

    quot Îmi plac produsele pe care le aveți, voi mai cumpăra pt. că nu se găsesc oriunde. mulțumesc!
  • D S

    Diana Stanciu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Supa Miso este neașteptat de bună și poate fi folosită ca bază pentru o grămadă de varietăți de supe.
    Amestecul pentru burgeri vegani este foarte ușor de folosit, dintr-o pungă am făcut șase burgeri și sunt foarte buni ca textură, gust și sațietate.

     
  • C S

    Cristina Alexandra Stancescu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Foarte multumita de servicii, livrare rapida si impecabila, produse de inalta calitate.
    Recomand oricui maslinele Kalamata Fos, the best. Recent le-am incercat si pe cele verzi si pasta de masline Kalamata.
    Foarte, foarte bune!

     

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!