Aceasta reteta aduce impreuna doua ingrediente esentiale ale bucatariei mediteraneene: inimile fragede de anghinare de la Cynara si dovleacul copt, dulce si parfumat. Prin coacerea la cuptor, cele doua isi imbina aromele intr-un amestec perfect de gusturi si texturi. Inimile de anghinare, cu notele lor si textura delicata, se alatura dovleacului caramelizat, creand un contrast fascinant, fraged si crocant. Asezonate cu ulei de masline extra virgin, plante aromatice si un strop de sare de mare, acest preparat este o explozie de arome mediteraneene, potrivit atat ca fel principal usor, cat si ca garnitura sofisticata. Savurati aceasta combinatie delicioasa, care aduce soarele Mediteranei in farfuria d-voastra!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 60min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 borcane 400gr Inimi de anghinare, scurse si taiate in doua
-
1Kg dovleac butternut sau kabocha, decojit, fara seminte si taiat in felii
-
3 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
3 crengute proaspete de cimbru
-
Coaja de la 1 lamaie mica, maruntita fin
-
2 linguri de sare grunjoasa
-
2 linguri piper proaspat macinat
-
2 linguri de paprika iute
Mod de preparare:
-
Amestecati toate ingredientele pe o tava mare, tapetata cu foaie de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 45-50 de minute sau pana cand devin aurii.
- Se serveste imediat.
Instructiuni video: