Rasfata-te cu o reteta eleganta si rafinata de somon salbatic in unt brun cu anghinare si capere. Somonul salbatic, cunoscut pentru gustul sau bogat si textura sa delicata, este gatit perfect pentru a pastra centrul roz si suculent. Anghinarele Cynara, de o calitate superioara, adauga un gust rafinat si o textura minunata preparatului, in timp ce caperele si untul brun ofera o nota de prospetime si aroma de nuca. Alunele de padure prajite si patrunjelul proaspat completeaza acest preparat, facandu-l ideal pentru o cina sofisticata si rapida.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 15-30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
4 bucati de somon salbatic (160gr)
-
Sare si piper
-
1 lingura de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
2 linguri de unt
-
2 borcane inimioare de anghinare Cynara, scurse si taiate în felii
-
2 linguri de capere, scurse
-
2 linguri de alune de padure prajite, tocate marunt
-
2 linguri de patrunjel tocat marunt
- Sare
Mod de preparare:
-
Se condimenteaza somonul cu sare si piper si se incalzeste o tigaie la foc mediu-mare. Adaugati uleiul de masline Oro Bailen si bucatile de somon. Gatiti timp de 3-4 minute pe partea cu pielea, pana cand acesta dezvolta o mica crusta. Intoarceti-l usor si gatiti pentru inca 3-4 minute, pastrand centrul roz. Asezati somonul pe o farfurie si pastrati-l acoperit cu folie de aluminiu.
-
In aceeasi tigaie, adaugati alunele de padure si prajiti-le la foc mediu pana devin aurii si aromate. Scoateti alunele si tocati-le marunt.
-
Adaugati untul in tigaie si gatiti pana cand se inchide la culoare (daca tigaia este incinsa dureaza foarte putin) si are miros de nuca. Adaugati anghinarele si caperele peste untul brun. Se pune cu lingura peste somon. Se acopera cu alune, patrunjel si sare inainte de a servi.
Instructiuni video: