Sushi Nigiri este un tip de sushi traditional japonez, caracterizat prin orezul modelat manual si acoperit cu felii subtiri de peste proaspat. Este simplu, elegant si perfect pentru a savura aromele autentice ale ingredientelor. Descoperiti cum sa pregatiti Sushi Nigiri acasa, urmand reteta noastra simpla si delicioasa.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 20 min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
250g orez pentru sushi
-
350ml apa rece
-
5 linguri otet de orez
-
1 lingurita sare
-
150g somon proaspat, feliat subtire
-
150g ton proaspat, feliat subtire
-
Sos de soia pentru servire
-
Wasabi pentru servire
Mod de preparare:
-
Intr-un castron, spalati orezul sub jet de apa rece pana cand apa devine limpede.
-
Transferati orezul intr-o cratita si adaugati 350ml de apa rece.
-
Aduceti la fierbere, apoi reduceti focul si fierbeti usor timp de 10 minute cu capacul pus.
-
Opriti focul si lasati acoperit inca 15 minute.
-
Pentru marinada, adaugati 5 linguri de otet de orez si 1 lingurita de sare intr-o tigaie.
-
Incalziti amestecul timp de un minut la foc mic-mediu, amestecand continuu pana cand sarea se dizolva complet.
-
Transferati orezul intr-un castron mare si, folosind o spatula de lemn, adaugati treptat amestecul de otet si sare peste orez, amestecand usor pentru a nu zdrobi boabele. Continuati sa amestecati pana cand orezul ajunge la temperatura camerei.
-
Modelati orezul folosind forma de nigiri si puneti-l pe o farfurie. Daca nu aveti o forma pentru nigiri, puteti modela orezul cu mana umezita. Luati aproximativ o lingura de orez si modelati-l in forma de dreptunghi mic si compact.
-
Asezati feliile subtiri de somon si ton deasupra fiecarei forme de orez, presand usor pentru a fixa pestele.
-
Asezati nigiri pe un platou si serviti alaturi de sos de soia si wasabi pentru un gust autentic.