Descoperiti savoarea autentica a bucatariei japoneze cu aceasta delicioasa supa ramen de pui cu taitei. Perfecta pentru o masa calda si reconfortanta, aceasta reteta combina piept de pui suculent, ciuperci shiitake aromate si taitei ramen prefierti, toate intr-o baza bogata de pasta de soia miso. Cu un timp de preparare relativ scurt si un nivel de dificultate mediu, aceasta supa ramen va aduce un strop de exotism si confort in bucataria dvs. Optional, ouale moi adauga o textura cremoasa si un plus de proteine, iar ceapa verde si semintele de susan prajite completeaza perfect acest fel de mancare savuros. Incercati aceasta reteta de supa ramen de pui cu taitei si bucurati-va de un gust autentic japonez, direct la voi acasa!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 45 minute
Cantitate: 2 portii
Ingrediente necesare:
Pentru pui:
-
2 piepti de pui (cu piele)
-
1 lingurita de piper negru
-
1 lingurita de sare
-
1 lingura de unt nesarat
Pentru supa ramen:
-
2 linguri Pasta de soia Miso
-
400 ml de apa rece
-
120 gr de ciuperci shiitake
-
1 pachet de Taitei Ramen prefierti
Pentru oua (optional):
-
2 oua medii
-
O cratita cu apa rece
-
Bol cu apa rece si gheata
Pentru servit:
-
120 gr ceapa verde, taiata in felii
Mod de preparare:
-
Preincalziti cuptorul la 190ºC / 375ºF. Topeste untul intr-o tigaie mare, potrivita pentru cuptor, pe plita, la foc mediu. Asezonati piepturile de pui cu sare si piper, apoi adaugati-le in tigaie cu pielea in jos. Gatiti timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand pielea capata o culoare aurie, inainte de a-l intoarce si de a gati cealalta parte timp de inca 5 minute, astfel incat ambele parti sa fie rumenite.
-
Se transfera tigaia in cuptor si se gateste timp de 15-20 de minute pentru a gati puiul complet. Apoi se lasa deoparte pe o farfurie acoperita cu folie de aluminiu pana cand sunteti gata sa asamblati.
-
Pentru a prepara baza de ramen, amestecati 2 linguri de pasta de soia Miso cu 400ml de apa intr-o cratita si adaugati ciupercile. Aduceti totul la o fierbere usoara timp de 5 minute - dupa 3 minute, adaugati taiteii ramen prefierti.
-
Daca alegeti sa adaugati ouale moi, pregatiti-le aducand la punctul de fierbere o cratita cu apa, avand suficient lichid cat sa acopere ouale. Introduceti ouale in apa clocotita (acestea trebuie sa fie reci de la frigider inainte de a le fierbe, pentru a asigura ca isi pastreaza centrul moale). Lasati-le sa fiarba timp de 6 minute, inainte de a le scoate si de a le pune direct in bolul cu apa cu gheata, care opreste procesul de gatire. Asteptati cel putin 5 minute inainte de a le decoji. Taiati-le in jumatate pe lungime si puneti-le deoparte pana cand sunteti gata de servire.
-
Pentru a asambla felul de mancare; impartiti supa ramen cu taitei si ciupercile intre doua boluri. Apoi, adaugati toate garniturile; taiati pieptul de pui in felii si asezati-le peste taitei, impreuna cu ceapa verde, semintele de susan alb si asezati deasupra si ouale moi, daca le-ati inclus in preparat.
-
Serviti imediat si savurati!