Supa Ramen de pui cu tăieței, o experiență culinară ce aduce esența Japoniei în bucătăria ta. Savurează tăiețeii perfect gatiti al dente și puiul suculent, cu ingrediente selectate meticulos de la Saitaku. O alegere excelentă pentru a te bucura de o masă de calitate, plină de gust și rafinament.
Timp de gatire: 45 minute Cantitate: 2 portii
Ingrediente necesare:
Pentru pui:
-
2 piepți de pui (cu piele)
-
1 linguriță de piper negru
-
1 linguriță de sare
-
1 lingură de unt nesărat
Pentru supa ramen:
-
400 ml de apă rece
-
120Gr de ciuperci shiitake
-
1 pachet de Taitei Ramen prefierti
Pentru ouăle încondeiate (opțional):
-
2 ouă medii
-
O cratiță cu apă rece
-
Bol cu apă rece și gheață
Pentru servit:
-
120Gr ceapă verde, tăiată în felii
Mod de preparare:
-
Preîncălziți cuptorul la 190ºC / 375ºF. Topește untul într-o tigaie mare, potrivită pentru cuptor, pe plită, la foc mediu. Asezonați piepturile de pui cu sare și piper, apoi adăugați-le în tigaie cu pielea în jos. Gătiți timp de aproximativ 5-7 minute, până când pielea capătă o culoare aurie, înainte de a-l întoarce și de a găti cealaltă parte timp de încă 5 minute, astfel încât ambele părți să fie rumenite.
-
Se transferă tigaia în cuptor și se gătește timp de 15-20 de minute pentru a găti puiul complet. Apoi se lasă deoparte pe o farfurie acoperită cu folie de aluminiu până când sunteți gata să asamblați.
-
Pentru a prepara baza de ramen, amestecați 2 linguri de Pasta de soia Miso cu 400 ml de apă într-o cratiță și adăugați ciupercile. Aduceți acest lucru la o fierbere ușoară timp de 5 minute - după 3 minute, adăugați tăițeii ramen prefierti.
-
Dacă alegeti sa adăugați ouăle moi, pregătiți-le aducând la punctul de fierbere o cratiță cu apă, avand suficient lichid cât să acopere ouăle. Introduceti ouale in apa clocotita (acestea trebuie să fie reci de la frigider înainte de a le fierbe, pentru a asigura că își păstrează centrul moale). Lăsați-le să fiarbă timp de 7 minute, înainte de a le scoate și de a le pune direct în bolul cu apă cu gheață, care oprește procesul de gătire. Așteptați cel puțin 5 minute înainte de a le decoji. Tăiați-le în jumătate pe lungime și puneți-le deoparte până când sunteți gata de servire.
-
Pentru a asambla felul de mâncare; împărțiți supa ramen cu tăiței și ciupercile între două boluri. Apoi, adăugați toate garniturile; tăiați pieptul de pui în felii și așezați-le peste tăiței, impreuna cu ceapa verde, semințele de susan alb și așezați deasupra și ouale moi, dacă le-ați inclus în preparat.
-
Serviți imediat și savurați!