Descoperiti reteta perfecta pentru un pranz sanatos si colorat - Poke Bowl Curcubeu cu ton si legume. Aceasta reteta combina tonul proaspat cu legume murate si orez Poke, toate asezonate cu un dressing delicios de ulei de susan si ghimbir. Folosind produse de calitate de la Saitaku si Go-Tan, va garantam un gust autentic si o experienta culinara de neuitat. Ideal pentru cei care doresc sa aduca un plus de prospetime si sanatate in alimentatia lor, acest Poke Bowl este usor de preparat si plin de arome vibrante. Incercati acum aceasta reteta delicioasa si sanatoasa!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 2 portii
Ingrediente necesare:
Pentru muraturi:
-
1 ridiche, decojita si taiata în fasii subtiri
-
1 castravete, taiat in felii subtiri
-
100 ml de Mirin-Vin din orez
-
100 ml de apa
-
1 lingurita de fulgi de ardei rosu
-
2 crengute de coriandru
Pentru dressing:
-
60 ml ulei de susan
-
2 linguri de sos de soia pentru sushi
-
1 lingura de otet de orez
-
1 lingura de suc de portocale
-
1 lingurita de Wasabi Mayo
-
1 lingurita de ghimbir proaspat, tocat marunt, daca nu aveti proaspat puteti folosi ghimbir tocat
-
1 catel de usturoi, tocat marunt
-
1 lamaie verde, zemoasa
-
1 lingurita de seminte de susan alb prajit
Pentru bowl:
-
2 pungi de 125 g de orez Poke
-
½ foaie Sushi Nori, taiata în fasii
-
300gr de ton la conserva scurs
-
¼ ceapa rosie mica, taiata foarte subtire
-
200 g de varza rosie, maruntita fin
-
1 mango mic, decojit si taiat in cubulete
-
1 mana de germeni
-
200 g de morcov, dat pe razatoare
-
100 g de castraveti murati
-
2 linguri de ghimbir pentru Sushi
-
1 ardei iute rosu sau jalapeño, taiat felii subtiri (opțional)
Pentru garnish:
-
Frunze proaspete de coriandru
-
Felii de lamaie verde
Mod de preparare:
-
Incepeti prin a face muraturile; Adaugati intr-un borcan fasiile de ridichie, castravetii si coriandrul. Intr-o cratita, aduceti la punctul de fierbere otetul, apa si fulgii de ardei rosu. Adaugati saramura fierbinte peste legumele din borcan si dati deoparte.
-
Pentru a face dressingul, se amesteca ingredientele, ajustand dupa gust inainte de a le pune deoparte. Puneti pungile de orez poke intr-o oala cu apa clocotita usor sarata si fierbeti la foc mic timp de 17 minute. Scoateti cu grija orezul si scurgeti-l.
-
Apoi, adaugati orezul intr-un bol si amestecati impreuna cu otetul de orez si sarea, acestea se toarna peste orez cat timp este inca fierbinte. Adaugati fulgii de nori si putin din dressing pentru a da gust, amestecati usor pentru a le combina. Acoperiti cu un prosop de bucatarie umed care va ajuta la prevenirea uscarii orezului. Se lasa sa se raceasca complet.
-
Impartiti orezul in doua boluri.
-
Adaugati tonul in fiecare bol, folosind o furculita pentru a va asigura ca cea mai mare parte a uleiului ramane in conserva.
-
Pentru restul ingredientelor, aranjati-le pe marginea bolului inainte de a le stropi cu dressingul. Adaugati garnish-ul, serviti si savurati!