Savureaza o masa rapida si delicioasa cu acest stir fry de pui cu ardei rosu, perfect pentru cinele aglomerate ale saptamanii. Aceasta reteta combina pieptul de pui fraged cu ardeiul rosu crocant, toate sotate intr-un sos aromat de soia si ghimbir de la Saitaku, pentru a crea un fel de mancare plin de savoare si culoare. Cu ingrediente proaspete si de inalta calitate de la Saitaku, acest stir fry de pui nu numai ca este usor de preparat, dar este si sanatos si satios. Incercati aceasta reteta si aduceti un strop de exotism si nutritie in bucataria dvs. in doar 30 de minute!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp pentru marinat carnea: Minim 30 min
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru marinata:
-
4 piepti de pui, taiati în fasii
-
2 linguri de sos de soia
-
1 lingurita de usturoi, tocat marunt
-
1 lingura de ulei de susan
-
1 lingurita de piper negru
Pentru prajit:
-
60ml sos de stridii
-
2 linguri de sos de soia
-
2 linguri de otet de orez
-
1 lingurita de piper negru
-
120ml apa
-
4 linguri de amidon de porumb
-
3 linguri de ulei vegetal
-
1 ardei gras rosu, taiat marunt
-
200 g de fasole verde, taiata marunt
-
4 catei de usturoi, tocati marunt
-
1 bucata de ghimbir de 2,5 cm, tocat marunt
Mod de preparare:
-
Se combina toate ingredientele pentru marinata si se lasa acest amestec deoparte pentru cel putin 30 de minute.
-
Amestecati sosul de stridii, sosul de soia, otetul de orez, piperul negru, 120ml de apa si 1 lingura de amidon de porumb - acesta va servi ca amestec pentru sosul nostru Stir Fry.
-
Dupa ce au trecut 30 de minute pentru marinata, luati bucatile de pui si adaugati-le in 3 linguri de amidon de porumb, astfel incat sa fie toate acoperite uniform.
-
Incalziti 2 linguri de ulei vegetal intr-un wok si adaugati bucatile de pui. Asigurati-va ca tigaia nu este supraaglomerata, astfel incat puiul sa aiba tot spatiul necesar pentru a se gati uniform - daca nu este suficient loc in tigaie, gatiti puiul in cateva reprize. Gatiti puiul la foc mare timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte, inainte de a scoate tot puiul din tigaie si de a-l pune deoparte.
-
Adaugati 1 lingura de ulei vegetal in wok si, tot la foc mare, adaugati ardeiul rosu si fasolea verde. Incingeti-le in tigaie timp de cateva minute, astfel incat ardeiul gras sa aiba o culoare mai stralucitoare, iar fasolea verde sa inceapa sa se rumeneasca usor. Adaugati usturoiul si ghimbirul si continuati sa gatiti inca aproximativ un minut, pana cand devin aromate.
-
Adaugati din nou bucatile de pui in amestec, impreuna cu sosul Stir Fry. Amestecati totul si fierbeti timp de un minut sau doua, permitand sosului sa se ingroase si sa acopere tot puiul si legumele. Se presara seminte de susan alb prajit deasupra.
-
Serviti imediat, cu orez alaturi.