Descopera o reteta simpla si delicioasa de orez cu galbenusuri in sos de soia, perfecta pentru un pranz rapid sau o cina usoara. Aceasta reteta combina orezul pufos cu galbenusurile marinate in sos de soia, oferindu-ti o explozie de arome autentice japoneze. Folosind produse de inalta calitate de la Saitaku si Go-Tan, vei obtine un gust autentic si savuros direct la tine acasa. Incercati aceasta reteta si bucurati-va de o masa sanatoasa si plina de savoare!
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 5 ore
Cantitate: 2 portii
Ingrediente necesare:
-
4 oua medii
-
2 foi Sushi Nori
Pentru marinada:
-
50ml Sos de soia
-
50ml Mirin
Pentru orez:
-
250 g de orez pentru sushi
-
5 linguri de otet de orez
Mod de preparare:
-
Pentru marinada, combinati pur si simplu sosul de soia si mirinul intr-un bol. Separati galbenusurile de albusuri, folosind orice metoda va convine. Puteti folosi mainile sau coaja oului pentru a face acest lucru, crapand oul si lasand doar albusul sa se scurga printre maini, lasand galbenusul sa ramana. Faceti acest lucru cu patru oua si puneti galbenusurile in marinata, avand grija sa nu se sparga.
-
Se lasa timp de 4 ore sau mai mult, in functie de consistenta pe care o doriti pentru ou.
-
Pentru orez, puneti o oala pe foc si adaugati orezul pentru sushi si 350 ml de apa rece. Acoperiti oala, aduceti-o la 100*C si fierbeti-o timp de 10 minute. Odata ce orezul este fiert, opriti focul, dar pastrati capacul si lasati orezul sa se odihneasca timp de 15 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se indeparteaza capacul si se aereaza orezul cu o furculita sau cu o paleta de orez.
-
Amestecati otetul de orez si sarea si turnati-le peste orez cat timp este inca fierbinte. Adaugati foile de Sushi Nori taiate marunt si amestecati. Acoperiti cu un prosop de bucatarie umed si lasati deoparte la temperatura camerei pana cand sunteti gata de utilizare.
-
Dupa ce galbenusurile de ou au stat la marinat minimum 4 ore, scoateti-le din marinata si puneti-le peste orez intr-un bol.
-
Pentru a servi, presarati cu seminte de susan. Pofta buna!