O gustare japoneza revigoranta si plina de savoare, onigiri cu ton este perfect pentru cei care doresc sa experimenteze autenticitatea bucatariei japoneze. Aceste delicioase chiftele de orez, umplute cu ton picant si invaluit in orez perfect gatit, sunt ideale pentru pranzuri rapide sau gustari sanatoase. Folosind ingrediente de top de la Saitaku, vei obtine un gust autentic si delicios, aducand calitatea japoneza direct la tine acasa. Incercati acum aceasta reteta si bucurati-va de o explozie de arome autentice!
Nivel de dificultate: Mediu
Timp de preparare: 45min
Cantitate: 4 bucati
Ingrediente necesare:
Pentru orez:
-
250gr orez pentru sushi
-
350ml apa rece
-
5 linguri otet de orez
-
2 lingurițe zahar
-
½ lingurita sare
Pentru umplutura:
-
120gr ton
-
1 lingurita Mirin
-
1,5 lingurita de maioneza picant
-
0,5 lingurita de ulei de susan
-
1 foaie Sushi Nori (taiata în bucati)
Mod de preparare:
-
Puneti orezul pentru sushi intr-o oala si adaugati 350 ml de apa rece.
-
Acoperiti vasul, aduceti-l la 100*C si fierbeti timp de 10 minute.
-
Opriti focul, dar pastrati capacul si lasati orezul sa se odihneasca timp de 15 minute. Apoi, se indeparteaza capacul si se aereaza orezul cu o furculita sau cu o paleta de orez. Amestecati otetul de orez, zaharul si sarea si turnati-le peste orez cat este inca fierbinte.
-
Acoperiti cu un prosop de bucatarie umed, care va ajuta la prevenirea uscarii orezului. Se lasa sa se raceasca complet.
-
In timp ce orezul se raceste, preparati umplutura de ton adaugand ton (scurs de uleiul din conserva), mirin, maioneza picanta si uleiul de susan intr-un bol si amestecand pana cand se intrepatrund complet.
-
Dupa ce orezul s-a racit, puneti 1 lingura mare de orez in palma sau pe o bucata de folie alimentara, aplatizand-o usor intr-o forma rotunda. Adaugati in mijloc o lingura plina de amestec cu ton.
-
Se acopera cu inca o lingura de orez si se formeaza o bila cu mana sau se sigileaza folia alimentara, daca se foloseste, si se rasuceste in forma de bila. Se aplatizeaza usor cu mainile pana cand formeaza o forma de triunghi rotunjit, se indeparteaza folia alimentara. Continuati acest proces cu restul orezului si al umpluturii pana cand se termina totul.
-
Infasurati rulourile cu o foaie mica de alge nori, tavaliti-le in seminte de susan si savurati-le.