Somonul marinat cu ceapă caramelizată este un fel de mâncare rafinat, ce combină bogăția gustului de somon cu dulceața suavă a cepei caramelizate. Somonul este marinat într-un amestec care îi intensifică savoarea și adaugă o notă de prospețime. După marinare, somonul este copt, până când este perfect suculent și fraged. Ceapa, gătită lent până când capătă o textură moale și un gust profund caramelizat, este răspândită generos peste fileurile de somon, aducând o notă de dulceață care complementază minunat gustul bogat al peștelui. Acest preparat poate fi servit fie ca fel principal într-o cină elegantă, însoțit de verdețuri proaspete.
Timp de preparare: 90 min
Ingrediente:
-
1 file de somon mare, tăiat în jumătate
-
2 linguri de ulei de măsline
-
sucul de la 1 lămâie
-
1 lingură de muștar
-
1 linguriță de mărar
-
½ linguriță de ghimbir
-
sare după gust
-
piper negru după gust
-
3 linguri de ceapă caramelizată Hida
Mod de preparare:
-
Într-un bol mare, puneți uleiul de măsline și sucul de lămâie. Adăugați sare și piper după gust, mărarul, ghimbirul pudră și muștarul. Se amestecă foarte bine.
-
Puneți somonul într-un bol și turnați peste el marinada pregătită. Se lasă la marinat timp de 1 oră pentru a permite ca aroma să pătrundă.
-
După ce a trecut timpul de marinare, scoateți somonul din vas și transferați-l într-un alt vas de cuptor. Se acoperă cu ceapa caramelizată Hida și se coace în cuptor timp de 20 de minute la 190ºC, cu căldură în sus și în jos. Acest timp poate varia în funcție de grosimea fileului de somon, dacă nu este bine făcut, îl puteți lăsa cu 5 minute mai mult.
*Cu un borcan de 245 g de ceapă caramelizată HIDA puteți prepara 5 porții.
Instrucțiuni video: