Pentru o masa sofisticata si usor de preparat, aceasta reteta de somon marinat cu ceapa caramelizata Hida este alegerea perfecta. Combinatia de arome proaspete si dulci creeaza un echilibru perfect, transformand o simpla bucata de somon intr-un deliciu rafinat. Marinada de lamaie, mustar si ghimbir adauga somonului o nota picanta si aromata, in timp ce ceapa caramelizata Hida completeaza preparatul cu o dulceata subtila. Perfecta pentru 1-2 persoane, aceasta reteta nu doar ca impresioneaza prin gust, dar este si usor de realizat, fiind gata in aproximativ 30 de minute plus timpul de marinare. Ideal pentru o cina speciala sau o masa de rasfat.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min + 60min la marinat
Cantitate: 1-2 persoane
Ingrediente necesare:
-
1 file de somon mare, taiat în jumatate
-
2 linguri de ulei de masline extra virgin Oro Bailen
-
sucul de la 1 lamaie
-
1 lingura de mustar
-
1 lingurita de marar
-
½ lingurita de ghimbir
-
sare dupa gust
-
piper negru dupa gust
-
3 linguri de ceapa caramelizata Hida
Mod de preparare:
-
Intr-un bol mare, puneti uleiul de masline si sucul de lamaie. Adaugati sare si piper dupa gust, mararul, ghimbirul pudra si mustarul. Se amesteca foarte bine.
-
Puneti somonul intr-un bol si turnati peste el marinada pregatita. Se lasa la marinat timp de 1 ora pentru a permite aromelor sa patrunda.
-
Dupa ce a trecut timpul de marinare, scoateti somonul din vas si transferati-l intr-un alt vas de cuptor. Se acopera cu ceapa caramelizata Hida si se coace in cuptor timp de 20 de minute la 190ºC, cu caldura in sus si in jos. Acest timp poate varia in functie de grosimea fileului de somon, daca nu este bine facut, il puteti lasa cu 5 minute mai mult.
*Cu un borcan de 245 g de ceapa caramelizata HIDA puteti prepara 5 portii.
Instructiuni video: