Pentru un aperitiv elegant si delicios, acest foietaj cu branza si ardei caramelizat Hida este alegerea perfecta. Cu un nivel de dificultate usor si un timp de preparare accesibil, aceasta reteta este ideala pentru a impresiona oaspetii la orice ocazie speciala. Foietajul crocant impreuna cu crema de branza si dulceata ardeiului caramelizat creeaza un echilibru perfect de texturi si arome. Adaugarea frunzelor proaspete de rucola la final aduce un plus de prospetime si culoare.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 40min
Cantitate: 8 bucati
Ingrediente necesare:
-
1 foaie de aluat pentru foietaj
-
4 linguri de crema de branza
-
2 linguri de lapte
-
8 linguri de ardei caramelizati Hida
-
Sare
-
1 ou
-
Rucola
Mod de preparare:
-
Intindeti foietajul si taiati-l in 8 dreptunghiuri de aceeasi marime. Se pun deoparte.
-
Puneti cele doua linguri de crema de branza intr-un bol si adaugati un varf de cutit de sare si laptele. Amestecati bine pana cand obtineti o crema mai usoara si fara cocoloase.
-
Puneti cate o lingurita din aceasta crema de branza pe fiecare dintre dreptunghiurile de foitaj pe care le-ati taiat anterior. Indoiti marginile dreptunghiurilor spre interior si puneti in interiorul fiecaruia cate o lingurita de ardei caramelizat.
-
Ungeti bine marginile cu oul batut si introduceti tartinele in cuptor. Coaceti la 200 de grade timp de aproximativ 15 minute sau pana cand se rumenesc.
-
Odata scoase din cuptor, puneti cateva frunze de rucola pe fiecare tarta si sunt gata sa fie savurate.
*CU UN BORCAN DE 285G DE ARDEI CARAMELIZATI HIDA PUTETI PREPARA 3 PORTII DE 8 TARTINE.
Instructiuni video: