Descopera Branza de Insula
Cunoscuta nu doar in Portugalia, ci si in intreaga lume, branza de insula este o specialitate tipica a Azorelor, mai exact de pe insula São Jorge. Se spune ca productia acestui deliciu irezistibil a inceput in urma cu aproximativ 5 secole, fiind favorizata de conditiile climatice fantastice atat pentru productia de pasuni, cat si pentru introducerea vitelor, ceea ce a favorizat productia de branza, pentru a valorifica surplusul de lapte.
Gemul nostru Jugais de mere, stafide si scortisoara este perfect pentru a insoti branza de capra.
Cum se face aceasta branza
Branza de insula este facuta din lapte crud de vaca, produs pe insula São Jorge. Cheagul animal este adaugat in lapte, dupa adaugarea zerului obtinut din productia anterioara, care ajuta la acidificare. Cheagul este lasat sa se odihneasca pana cand ajunge la consistenta dorita, dupa care zerul este extras. Sare se adauga in masa uscata. Coagulul este presat si lasat sa se odihneasca timp de 30 de zile la temperatura camerei, apoi transferat in camere de maturare climatizate, unde ramane pana la 90 de zile.
Gustul unic al Azorelor
Branza de insula este cunoscuta pentru pasta sa tare sau semi-tare, culoarea galbuie si gustul sau cu un caracter foarte unic, fiind usor picant si avand o aroma puternica. Aceste caracteristici au facut ca aceasta branza sa fie un succes international, diferentiindu-se de alte branzeturi produse in Portugalia.
Cum se taie aceasta branza
Pentru a te bucura de gustul complet al branzei tale Camembert, iti recomandam sa o scoti din frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de servire, adica sa o servesti la temperatura camerei. Pentru acest tip de branza, alege un cutit de unt sau paté, deoarece este o branza moale.
Cum sa te bucuri de branza de pe insula São Jorge
Aceasta branza este excelenta de una singura, avand un gust unic care incanta iubitorii de branzeturi. Totusi, pentru cei care cauta combinatii unice, recomandam savurarea acestei branzeturi cu un dulce creat special pentru a insoti branzeturi precum cele de pe insula São Jorge: Gemul de mere, stafide si scortisoara de la Jugais.
La urmatoarea cina cu prietenii, poti opta si pentru un platou de branzeturi simplu si delicios, gata in 5 minute si excelent pentru socializare inainte de felul principal.