Descopera Branza Parmesan
Foarte tipica pentru Italia, branza Parmesan este o referinta pentru toti iubitorii de branzeturi si este de obicei prezenta in toate bucatariile. Gustul sau unic este acum apreciat in fiecare colt al lumii, dar adevaratul Parmesan provine doar din regiunea „Reggiano” din Italia.
Aceasta branza este de obicei facuta din laptele vacilor Holstein-Friesland, dar laptele ideal pentru productie provine de la vacile Reggiana. Parmesanul adevarat este facut doar din lapte crud de vaca, sare si cheag.
Parmigiano Reggiano sau branza Parmesan este unul dintre produsele care a fost imitat mai mult decat aproape orice alt produs, motiv pentru care Parmigiano este acum un produs protejat, avand denumirea de origine protejata (DOP).
Gemul nostru de Mere, Stafide si Scortisoara este perfect pentru a insoti branza Parmesan.
Cum se face aceasta branza
Parmesanul este facut din lapte de vaca nepasteurizat. Laptele degresat de la mulsul de noapte si laptele integral de la mulsul de dimineata sunt turnate in cuve de cupru. Zerul este adaugat pentru a coagula laptele. Apoi, echipamente speciale sunt folosite pentru a sparge laptele in timp ce incepe sa se formeze coagulul. Amestecul este incalzit la 55°C, iar dupa ce coagulul s-a format si s-a lipit de fund, branzarul il aduna pe o bucata mare de panza si elimina excesul de zer lichid. Branza este pusa intr-o forma cu informatii precum data productiei si numarul de identificare al producatorului.
Dupa cateva zile, este scufundata in saramura, unde absoarbe sare si coaja se intareste. Procesul de maturare incepe intr-un depozit controlat termic pentru aproximativ 12 luni.
Gustul unic al branzei Parmesan
Branza Parmesan are o coaja ferma, neteda si nelipicioasa pe exterior. In interior, dezvaluie o culoare incredibila, usor galbuie. Textura este foarte compacta, consistenta si usor granulata. Gustul este usor dulce, sarat si picant. Branza Parmesan este probabil branza cu cea mai mare cantitate de umami, cunoscut drept „al cincilea gust”.
Sfaturi despre cum ar trebui taiata
Deoarece aceasta branza este destul de tare, trebuie rupta in bucati neregulate. Pentru a o taia, recomandam folosirea unui cutit special, cunoscut sub numele de „coltello a mandorla”. Acesta are o lama scurta, rotunda, iar o parte este mai subtire pentru a face taierea mai usoara, in timp ce cealalta parte este mai groasa pentru a o putea tine mai bine.
Descopera combinatia perfecta pentru Parmesanul tau
In plus fata de faptul ca este perfecta pentru a fi folosita ca condiment pentru alimente precum pizza, paste, risotto sau salate, aceasta branza este perfecta pentru a fi savurata pe cont propriu. Parmesanul se potriveste foarte bine cu vin, fructe proaspete precum struguri sau smochine, si chiar cu un strop de otet balsamic. Aceasta branza este perfecta pentru a fi asociata cu gemul nostru de dovleac si castane.