Anghinare, rosii, branza ricotta la cuptor

Anghinare, rosii, branza ricotta la cuptor

Acest preparat aduce impreuna ingredientele proaspete si aromate ale bucatariei mediteraneene, combinand inimile delicate de anghinare de la Cynara, dulceata naturala a rosiilor coapte si textura cremoasa a ricottei. Prin coacere, aromele se intensifica, oferind un amestec rafinat de gusturi: anghinarele devin fragede si absorb aromele ierburilor, in timp ce rosiile se caramelizeaza usor, oferind o nota dulce-acrisoara perfect echilibrata de branza ricotta usor gratinata. Acest fel de mancare este o alegere excelenta ca garnitura sofisticata sau chiar ca fel principal usor, fiind un omagiu adus simplitatii si bogatiei aromelor mediteraneene.

Nivel de dificultateUsor      
Timp de preparare: 30min     
Cantitate
4 persoane

Ingrediente necesare:

  • 2 borcane de 180gr de Inimi de anghinare marinate Cynara, scurse de lichid

  • 6 oua

  • 60gr de smantana 

  • 2 linguri de parmezan ras, mai mult pentru topping

  • 2 linguri de arpagic tocat fin, mai mult pentru topping

  • sare

  • piper negru 

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen

  • 1/2 ceapa galbena medie, taiata in felii

  • 170gr de rosii cherry, taiate în doua

  • 100gr branza ricotta 
     

Mod de preparare:

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C.

  2. Intr-un castron mediu, bateti ouale, smantana, parmezanul, arpagicul si un varf de cutit de sare si piper. Dati deoparte.

  3. Se incalzeste o tigaie antiaderenta de 25cm, rezistenta la cuptor, la foc mediu. Adaugati uleiul de masline extravirgin Oro Bailen si ceapa. Se condimenteaza cu un varf de cutit de sare si piper. Gatiti la foc mediu spre mic pana cand ceapa este frageda si usor caramelizata. Adaugati inimile de anghinare marinate Cynara si gatiti inca un minut.

  4. Adaugati amestecul de oua si amestecati centrul cu o spatula pentru a permite sa se gateasca usor. Asezati deasupra rosiile si ricotta. Se transfera la cuptorul preincalzit si se coace pentru inca 12 pana la 15 minute.

  5. Transferati pe o farfurie si serviti-o calda, acoperita cu mai mult parmezan ras si arpagic proaspat.


Instructiuni video:
Postarea urmatoare Postarea anterioara
  • M A

    Marin Andreea

    quot

    ⭐⭐⭐⭐⭐
    Foarte gustos.
    Cei de la magazin au ambalat bine produsele

  • M G

    Mara Grigoriu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Produse de calitate!
    Am fost foarte incantata, desi sincer nu ma asteptam.
    Recomand cu incredere!
  • M A

    Monia Antohe

    quot Comanda sosește mereu rapid, toate produsele sunt foarte atent ambalate, produsele sunt de f buna calitate, comunicare foarte buna cu angajații EIH.
  • S C

    Smaranda Constantinescu

    quot Ma bucur mult ca am descoperit acest magazin. Pana acum toate produsele comandate au fost exceptionale.
  • C M

    Ciobotia Maria

    quot Produse super, livrare super, totul foarte bine. Diversitate si grija, multumesc!
  • V B

    Viorel Bucur

    quot Un produs peste așteptări.Reactie rapidă în preluarea comenzii și livrare.Cu siguranță voi reveni cu alte comenzi.
  • I D

    Ioana Durbaca

    quot Produsele corespund cu descrierea. Comanda a venit rapid. Recomand!
  • M F

    Mihail Fildan

    quot Livrare prompta, produse de calitate.
  • O P

    Ovidiu Popescu

    quot Superrrrr!
  • A G

    Alin Grecu

    quot Promptitudine, corectitudine, sigur voi mai comanda și alta data
  • C A

    Corneliu Apopei

    quot Produse foarte bune si rapiditate in trimiterea produselor. Voi mai vizita site-ul dumneavoastra.
  • N G

    Navlau Ghiulfidan

    quot Produse de calitate ! Nota 10+ Gusta si nu vei regreta!
  • F M

    Fulea Monica

    quot A fost usor de comandat iar produsele au ajuns foarte repede. Multumesc echipei pt promptitudine! Produsele sunt de nota 10!
  • P G

    Plop Gabriela

    quot Îmi plac produsele pe care le aveți, voi mai cumpăra pt. că nu se găsesc oriunde. mulțumesc!
  • C S

    Cristina Alexandra Stancescu

    quot
    ⭐⭐⭐⭐⭐ 
    Foarte multumita de servicii, livrare rapida si impecabila, produse de inalta calitate.
    Recomand oricui maslinele Kalamata Fos, the best. Recent le-am incercat si pe cele verzi si pasta de masline Kalamata.
    Foarte, foarte bune!

     

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!