Acest preparat aduce impreuna ingredientele proaspete si aromate ale bucatariei mediteraneene, combinand inimile delicate de anghinare de la Cynara, dulceata naturala a rosiilor coapte si textura cremoasa a ricottei. Prin coacere, aromele se intensifica, oferind un amestec rafinat de gusturi: anghinarele devin fragede si absorb aromele ierburilor, in timp ce rosiile se caramelizeaza usor, oferind o nota dulce-acrisoara perfect echilibrata de branza ricotta usor gratinata. Acest fel de mancare este o alegere excelenta ca garnitura sofisticata sau chiar ca fel principal usor, fiind un omagiu adus simplitatii si bogatiei aromelor mediteraneene.
Nivel de dificultate: Usor
Timp de preparare: 30min
Cantitate: 4 persoane
Ingrediente necesare:
-
2 borcane de 180gr de Inimi de anghinare marinate Cynara, scurse de lichid
-
6 oua
-
60gr de smantana
-
2 linguri de parmezan ras, mai mult pentru topping
-
2 linguri de arpagic tocat fin, mai mult pentru topping
-
sare
-
piper negru
-
2 linguri de ulei de masline extravirgin Oro Bailen
-
1/2 ceapa galbena medie, taiata in felii
-
170gr de rosii cherry, taiate în doua
-
100gr branza ricotta
Mod de preparare:
-
Preincalziti cuptorul la 180°C.
-
Intr-un castron mediu, bateti ouale, smantana, parmezanul, arpagicul si un varf de cutit de sare si piper. Dati deoparte.
-
Se incalzeste o tigaie antiaderenta de 25cm, rezistenta la cuptor, la foc mediu. Adaugati uleiul de masline extravirgin Oro Bailen si ceapa. Se condimenteaza cu un varf de cutit de sare si piper. Gatiti la foc mediu spre mic pana cand ceapa este frageda si usor caramelizata. Adaugati inimile de anghinare marinate Cynara si gatiti inca un minut.
-
Adaugati amestecul de oua si amestecati centrul cu o spatula pentru a permite sa se gateasca usor. Asezati deasupra rosiile si ricotta. Se transfera la cuptorul preincalzit si se coace pentru inca 12 pana la 15 minute.
-
Transferati pe o farfurie si serviti-o calda, acoperita cu mai mult parmezan ras si arpagic proaspat.
Instructiuni video: