Descopera minunata branza Camembert
Camembert, originara din nord-vestul Frantei, este o varietate de branza cunoscuta pentru pasta sa moale, acoperita cu o crusta subtire de mucegai alb Penicillium. Istoria spune ca branza Camembert a fost facuta pentru prima data in 1791 de o fermiera care locuia in orasul Camembert si care a urmat invataturile unui preot venit din regiunea Brie. De aici provine si asemanarea cu branza Brie. Cu toate acestea, Camembert a devenit cu adevarat cunoscuta abia in 1890, cand un inginer a creat o cutie de lemn special pentru transportul acestei branzeturi si exportarea ei in alte tari. Fiind un produs usor de pastrat, Camembert a fost trimis trupelor franceze in timpul Primului Razboi Mondial, devenind astfel unul dintre marile simboluri ale culturii franceze. Gemul nostru de Smochine, Portocale si Anason este perfect pentru a insoti branza Camembert.
Cum se face aceasta branza
Camembert este o branza facuta din lapte de vaca, la care se adauga cheag, permitand amestecului sa se coaguleze. Este apoi taiata si transferata in matrite cilindrice traditionale. Apoi este sarata si imbogatita cu drojdie. Branza este acoperita cu o crusta subtire alba.
Branza este intoarsa la fiecare sase sau douasprezece ore pentru a permite zerului sa se scurga uniform. In cele din urma, este maturata timp de 15 zile intr-o camera de uscare pentru a ajunge la aroma completa.
Gustul unic al branzei Camembert
Aceasta branza este facuta din lapte de vaca. Este cunoscuta pentru crusta sa catifelata, alba, formata din mucegai alb Penicillium. Camembert are o textura foarte moale si un gust bogat, untos, care poate avea si note usor picante si acide.
Sfaturi despre cum ar trebui taiata
Pentru a va bucura pe deplin de gustul branzei Camembert, recomandam sa o scoateti din frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de servire, adica sa o serviti la temperatura camerei. Pentru acest tip de branza, optati pentru un cutit de unt sau un cutit pentru pate, deoarece este o branza moale.
Descopera combinatia perfecta pentru Camembert
Camembert este o branza delicioasa de una singura, cu paine sau topita si folosita pe bruschete, prajita sau coapta cu un strop de miere si servita cu nuci. Crusta nu ar trebui indepartata.
Daca sunteti in cautarea unei combinatii neobisnuite, dar delicioase, ar trebui sa incercati aceasta branza cu deliciosul nostru gem Jugasi de smochine, portocale si anason.